Italia încântă anual milioane de turişti din întreaga lume cu bucătăria şi cultura sa magnifică. Începând de la Dolomiţi, în nord, până la Marea Mediterană din sud, regiunile italiene sunt diverse și interesante.

Pentru studenții care caută o educație de clasă mondială, dar accesibilă, cu o gamă largă de activități sociale, Italia este destinaţia de studiu perfectă.

Studiază în Padova

Padova este un oraş istoric, plin de viaţă, situat în nord-estul Italiei, la mai puțin de 40 de km de Veneția. Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia şi e alegerea potrivită pentru cei pasionaţi de istorie şi cultura italiană.

În Padova vei avea parte pe tot parcursul anului de evenimente culturale în domeniile artei, muzicii, teatrului, cinematografului și sportului. De asemenea, poţi vizita o multitudine de clădiri istorice, unele aparţinând secolului al XIII-lea.  

padova destinatie de studii internationale din italia
Padova

Universtatea din Padova – „inima” științifică și culturală a nord-estului Italiei

Universitatea din Padova a fost înființată în 1222 și este una dintre cele mai vechi și mai prestigioase universități din Europa. Nicolaus Copernicus, Galileo Galilei şi Andrea Vesalio sunt doar câțiva oameni de știință, care au transformat această universitate într-un reper pentru descoperirea și răspândirea științei și a culturii europene.

Anual aproximativ 58.000 de studenţi se înscriu aici. Principalele valori susţinute la Universitatea din Padova reprezintă gândirea liberă, studiul şi cercetarea. Astăzi, Padova este o universitate multidisciplinară a cărei profesori şi studenţi reprezintă aproape o treime din populația orașului.

Cele 8 facultăţi care fac parte din componenta universităţii oferă o gamă largă și variată de domenii de studiu din care studenţii pot alege:

 • Științe Agricole și Medicină Veterinară
 • Economie și Științe Politice
 • Inginerie
 • Drept
 • Științe Umane și Sociale și Patrimoniu Cultural
 • Medicină
 • Psihologie
 • Știință
uniersitate internationala din Italia destinatie de studiu internationala
University of Padova

University of Padova a fost desemnată cea mai bună universitate din Italia pentru calitatea cercetării [conform National Evaluation Agency for University Systems and Research (ANVUR)].  De asemenea, 9 din 10 studenţi se declară mulțumiți de cariera academică și viața de student din cadrul Universităţii din Padova.

Universitatea pune la dispoziţia studenţilor săi o multitudine de programe Erasmus şi de internship cu companii mari din nordul Italiei [Volkswagen, Lotto, Diesel, Louis Vuitton] la care aceştia pot aplica în timpul studiilor.

Această universitate a devenit parteneră Edmundo în anul 2019. Mai jos îţi vom prezenta toate punctele tari care fac din University of Padova o destinaţie excelentă de studiu în Italia, iar dacă vei dori să aplici la această universitate, noi te putem consilia gratuit pentru programele de licență și master!

Procesul de admitere la University of Padova

Procedurile de admitere la Universitatea din Padova variază în funcție de statutul solicitantului (de exemplu, naționalitatea, țara de reședință, tipul de calificare). Universitatea sprijină studenții în alegerea domeniului de studiu potrivit pentru ei, cu o serie de întâlniri introductive și de orientare organizate de personalul instruit al universităţii. Aceste întâlniri au loc pe întreg parcursul anului universitar.

Primul pas al procesului de admitere este reprezentat de completarea unei cereri de admitere. Astfel de cereri conţin toate informaţiile necesare unui viitor student: numărul de locuri disponibile, termenele de înscriere şi cerințele de admitere. Ele sunt publicate anual pe site-ul universităţii din Padova şi le poţi descărca aici.   

Denumirea şi modelul de împărţire a studiilor diferă puţin faţă de celelalte universităţi internaţionale. Astfel, University of Padova oferă studenţilor internaţionali următoarele cicluri de studii:

 • First-Cycle Degree Laurea – BACHELOR [durată 3 ani]
 • Single-Cycle Degree Laurea Magistrale a Ciclo Unico [durată 5 sau 6 ani] – destinat facultăţilor din următoarele domenii studii: Medicină, Farmacie, Drept, Arhitectură, Educaţie
 • Second-Cycle Degree Laurea Magistrale – MASTER [durată de cel puţin un an]
domeniu de studii medicale la universitatea din padova din italia

Anual, universitatea alocă aproximativ 3.000 de locuri studenţilor internaţionali pentru următoarele cursuri predate în limba engleză:

Studii de Licenţă şi Master

 • Ştiinţe Veterinare şi Agricole
 • Ştiinţe Economice şi Politice
 • Inginerie
 • Ştiinţe Umanistice şi Culturale
 • Medicină
 • Psihologie
 • Ştiinţă

Costuri

Cei de la Universitatea din Padova au calculat estimativ cheltuielile pe care un student le va suporta în acest oraş. Conform estimărilor făcute de ei, acestea nu depăşesc ≈ € 710/lună.

Costurile pentru cazare

Universitatea din Padova oferă cazare pentru aproximativ 1.600 de studenţi internaţionali în locuinţe situate în centrul oraşului, foarte aproape de universitate.

Pentru a fi repartizaţi în aceste locuinţe, studenţii trebuie să completeze o cerere până în luna iulie, iar în luna septembrie universitatea publică lista celor repartizaţi în aceste locuri.

Costurile estimate pentru cazare în oraşul Padova sunt:

 • Pentru o singură cameră: de la ≈ € 250/lună până la ≈ € 400/lună [cu utilităţile incluse]
 • Pentru o cameră dublă: de la € 150/lună până la ≈ € 350/lună [cu utiliăţile incluse]
 • Pentru un apartament: ≈ € 500/lună [cu utiliăţile incluse]

Costurile pentru mâncare

Pentru a cumpăra necesarul pentru o săptămână de la supermarket, va trebui să plăteşti ≈ € 60. Costurile pentru o singură masă diferă în funcţie de locaţia aleasă de tine.

Astfel, o masă în oraş la o pizzerie, de exemplu, costă ≈ € 15, pe când o masă servită la restaurantul universităţii este ≈ € 6.

Costurile pentru transport

Un bilet de autobuz/tramvai [valabil 75 de minute] costă ≈ € 1,30. Dacă dorești poți opta pentru un abonament săptămânal de ≈ € 12 sau unul anual de ≈ € 380.

Taxele de studiu

Taxele de la University of Padova sunt extrem de competitive în comparație cu cele ale altor universități europene de prim rang. De asemenea, universitatea oferă o gamă largă de burse pentru studenții săi.

Taxele de studiu pentru anul universitar 2019-2020 nu au fost încă publicate pe website-ul universităţii, dar pentru o idee asupra costului acestora, universitatea a publicat taxele de studiu percepute pentru anul 2018-2019:

 • Ştiinţe Umaniste: ≈ € 2.507/an
 • Ştiinţe: ≈ € 2.600/an
 • Ştiinţe Medicale: ≈ € 2.710/an
 • Învăţământ la distanţă: ≈ € 1.858/an
 • Educaţie: ≈ € 2.919/an
cursuri internationale la universitatea din padova din italia

Plata taxelor de studiu

În prima etapă studenţii trebuie să plătească ≈ € 185 dacă sunt înscrişi în primul an de licenţă/master şi ≈ € 565 dacă au încheiat primul an de studii.

Această primă taxă trebuie plătită:

 • la momentul înscrierii [pentru studenţii din primul an de licenţă]
 • din 9 iulie până în 30 septembrie [de către studenţii care au încheiat primul an de studii]
 • începând cu data de 9 iulie până la deadline-ul specificat de facultate [pentru studenţii înscrişi în primul an de master]

Pentru a fi admis la Universitatea din Padova este obligatoriu să plăteşti taxa de ≈ € 185 la momentul înscrierii.

În următoarele 2 etape, valoarea taxelor de studiu poate fi redusă considerabil cu ajutorul burselor sociale sau de merit acordate de Universitatea din Padova. Bursele se acordă ţinând cont de bugetul alocat de către instituţiile finanţatoare (Guvern, Autorităţi Regionale), numărul de studenţi, rezultatele din timpul anului de studii şi situaţia financiară curentă a studenţilor.

A 2-a taxă trebuie achitată până în data de 15 februarie a anului calendaristic viitor, iar cea de a treia până pe data de 15 mai a anului calendaristic viitor.

Deadline aplicare pentru anul universitar 2019-2020

1st Call:

 • [09/01/2019 – 28/02/2019] – pentru tinerii europeni sau din afara Uniunii Europene 

2nd Call:

 • [15/04/2019 – 30/07/2019] – pentru tinerii europeni
 • [15/04/2019 – 31/05/2019] – tinerii din afara Uniunii Europene

3rd Call:

 • [jumătatea lunii aprilie – jumătatea lunii septembrie] – pentru tinerii europeni
student studii internationale in italia la universitatea din padova

Este timpul să trimiți aplicația ta la University of Padova

Padova este o universitate care oferă o varietate de cursuri complete și actualizate. Aceasta se situează printre cele mai apreciate universități din Italia datorită calităţii modului de predare şi pentru că oferă studenților o pregătire academică excelentă.

Încă mai ai timp să aplici la această universitate până la mijlocul lunii septembrie, în cazul în care nu se ocupă locurile încă vacante. Dacă programele de studiu şi costurile accesibile te-au convins, noi te putem consilia gratuit în realizarea unui dosar de aplicare puternic pentru Universitatea din Padova.

Completează acest formular și te vom contacta cât de curând posibil!