Susținută de o rețea internațională de peste 600 de universități partenere, Universitatea Cattolica del Sacro Cuore oferă o gamă largă de programe, de la cele semestriale până la perioadele în străinătate legate de cercetare pentru teza de absolvire, de la cursuri de limbă intensivă până la stagii de practică în toată lumea.

În ultimul an, aproximativ 2.629 de studenți au profitat de această oportunitate, precum și peste 1.800 de tineri din alte țări care au ales Universitatea Cattolica del Sacro Cuore pentru o experiență de studiu în străinătate.

1. Campusurile Universității
1.1. Milano
1.2. Piacenza-Cremona

1.3. Roma
1.4. Brescia
2. Domenii de studiu la Universitatea Cattolica del Sacro Cuore
3. Evenimente pentru noii studenți
4. Cazare și alte facilități
5. Taxă de școlarizare
6. Deadline-urile de aplicare la Universitatea Cattolica del Sacro

1. Campusurile Universității

UCSC este o universitate care cuprinde 12 facultăți și 4 campusuri în toată Italia: la Milano, Roma, Brescia și Piacenza.

Este cea mai mare universitate privată din Europa, oferind programe într-o varietate de domenii, inclusiv 200 de programe predate în italiană și 27 predate în engleză.

1.1. Milano

Cel mai mare campus al Cattolica se află la Milano, considerat centrul industrial, comercial și financiar al țării.

Campusul din Milano este amplasat pe un gazon închis, dezvoltat în jurul locului inițial al unei mănăstiri din inima orașului. Acasă pentru peste 27.000 de studenți, orașul îți pune la dispoziție o abundență de mâncare, istorie și moștenire.

1.2. Piacenza-Cremona

Studenții care aleg domeniul agroindustriei și enologiei sunt localizați în campusul Piacenza-Cremona, astfel încât să poată beneficia de industria alimentară și a vinurilor din apropierea regiunii Food Valley.

Piacenza este situat în inima culinară a Italiei, fiind un oraș medieval care este înconjurat de un peisaj fermecător. Istoria și frumusețea sa îl face un oraș de care îți este foarte greu să nu te îndrăgostești.

1.3. Roma

Roma, pitorească și istorică, conține multe dintre cele mai uluitoare capodopere ale lumii, de la tavanul lui Michelangelo din Cappella Sistina, la frumoasele atracții din Piazza Navona.

Campusul de la Roma găzduiește Școala de Medicină și Chirurgie a Universității Cattolica. Aceasta este afiliată la Spitalul Universitar Policlinico Gemelli, care a fost înființat în 1964.

1.4. Brescia

Brescia este un oraș situat în apropiere de Lacul Garda, în Italia de nord. Acesta face parte din regiunea Lombardia. Orașul este situat la poalele Alpilor.

Cei care au ales să studieze matematică și fizică se află în campusul din Brescia. Acesta este o bijuterie ascunsă. Odată experimentat, niciodată uitat. Chiar dacă este un campus mic, locația este de neuitat.

2. Domenii de studiu la Universitatea Cattolica del Sacro Cuore

Programa cursurilor din cadrul UCSC este oferită studenților la începutul fiecăreia dintre cele două sesiuni de studiu (cea de primăvară și cea de toamnă). Cu toate acestea, pot apărea modificări, solicitanții fiind sfătuiți cu privire la lista definitivă a cursurilor disponibile cu două luni înainte de începerea fiecărui semestru.

Poți alege cursuri din următoarele domenii de studiu:

 • Afaceri și economie;
 • Relații internaționale;
 • Agricultură și Sivicultură;
 • Medicină;
 • Drept;
 • Cultura italiană: literatură, teatru, cinema, muzică;
 • Modă și design;
 • Media, comunicații și sociologie;

UCSC organizează cursuri de limba italiană, concepute pentru studenții care vor să studieze limba în a cărei țări au ales să urmeze o facultate. Acest curs de limbă nu este obligatoriu, însă te poate ajuta să te bucuri mult mai ușor de șederea ta în această țară minunată și să înțelegi mai multe despre ea discutând chiar cu cei care locuiesc aici.

3. Evenimente pentru noii studenți

La începutul fiecărui semestru, UCSC International organizează câte o sesiune de orientare pentru studenții străini (atât în toamnă, cât și în primăvară).

Evenimentul se întinde pe 3 zile. Acesta oferă studenților informații necesare pentru șederea lor la UCSC.

În timpul orientării, studenții vor afla informații despre modul de organizare a programului lor de curs, selectarea cursurilor, poziționarea sălilor de clasă și alte facilități puse la dispoziție (cantină, bibliotecă, centru de sănătate sau servicii sportive etc). Vor fi și elevi care vor conduce noii studenți într-un tur universitar. De asemenea, studenții vor primi cartea de student Cattolica/ecusonul, împreună cu un kit personalizat.

4. Cazare și alte facilități

Opțiunile pentru cazarea studenților Cattolica sunt la fel de numeroase pe cât de variate.

Serviciul MIL – oferă camere single sau duble într-o reședință în afara campusului sau apartamente complet mobilate, cu conexiune la Wi-Fi, utilități (apă și electricitate), serviciu de curățenie, televiziune prin cablu, plus facilități suplimentare, precum articole de bucătărie.

EDUCatt (Organizația de asistență și ajutor financiar pentru studenții Universității Cattolica del Sacro Cuore) oferă soluții de cazare atât în ​​campus, cât și în afara acestuia.

Studenții pot beneficia de numeroase facilități în cadrul Universității Cattolica del Sacro Cuore precum acestea:

 • Centru fitness;
 • Transport (Autobuz campus, biciclete de închiriat);
 • Restaurante și cafenele;
 • Teren de tenis, basketball și volei;
 • Bibliotecă;
 • Săli IT.

5. Taxă de școlarizare

Pentru studenții internaționali, taxa anuală de școlarizare este calculată pe baza fondului financiar al familiei studentului (numărul membrilor familiei și natura / valoarea venitului anual) și costul programului de studii ales.

Un student poate plăti de la un minimum de aproximativ 3.600 EUR (pentru venituri mai mici ale familiei și programe mai ieftine) până la maximum 8.900 EUR (pentru venituri mai mari ale familiei și programe mai scumpe) pe an.

Cu toate acestea, suma poate fi redusă dacă candidații solicită „Bursa internațională UCSC”.

Bursa internațională UCSC este o reducere anuală a taxelor de școlarizare promovată de Universitatea Cattolica pentru a favoriza accesul studenților internaționali la programele de licență. Reducerea acoperă aproximativ 30% din costul total. Solicitanții sunt notificați prin e-mail atunci când primesc o ofertă de admitere. Taxa anuală de școlarizare aplicabilă studenților absolvenți care primesc Bursa internațională UCSC este de 5.750 EUR.

Această bursă este prelungită automat, de la an la an, pe parcursul tuturor anilor de studiu. Candidații trebuie să mențină statutul de studenți cu normă întreagă, pentru a-și termina studiile bugetate. În cazul în care candidatul nu poate absolvi la data scontată, toate costurile suplimentare vor fi pe cheltuiala acestuia.

6. Deadline-urile de aplicare la Universitatea Cattolica del Sacro Cuore

Te poți înscrie la Universitatea Cattolica del Sacro Cuore începând din decembrie. Poți trimite aplicația ta online către universitate până la data de 15 Martie. Această dată reprezintă primul deadline .

Studenții care doresc să fie luați în considerare pentru burse sunt sfătuiți să aplice până la acest termen, deoarece majoritatea burselor vor fi alocate în cadrul acestei prime convocări.

Unele burse pot fi încă disponibile. Pentru o șansă mai mare de a primi o bursă, se recomandă să se aplice până la al doilea deadline, acesta fiind pe data de 15 aprilie.

Pe 15 mai va fi data finală pentru a te înscrie la această universitate .

Consilierii EDMUNDO te pot ajuta cu întocmirea unui dosar de admitere până la datele limită de aplicare. Îi poţi contacta oricând AICI pentru mai multe detalii. De asemenea, le poţi lăsa un mesaj pe Facebook sau pe Instagram

Categorii: Blog