În cadrul acestui articol îți vom prezenta beneficiile, costurile, metodele de a aplica, sursele de finanțare și nu în ultimul rând chiar și sursele de distracție, dacă mâine te-ai hotărî să studiezi în Marea Britanie; o țară cu peste 800 de ani de tradiție universitară și performanță academică, recunoscută oriunde în lume.

Sistemul de învățământ din Marea Britanie

Accesul la sistemul de învățământ din Marea Britanie are o singură condiție: absolvirea a 12 clase. Altfel spus, orice absolvent de liceu cu diploma de Bacalaureat din România poate să urmeze cursurile unei facultăți din Marea Britanie.

Studiile în Marea Britanie, mai accesibile decât crezi

EDMUNDO - studii in strainatate - Marea Britanie Aston Webb Birmingham University

Programe de licență (sau Bachelor cum sunt ele numite in UK)

La fel ca în România, studiile superioare debutează cu programul numit Bachelor Degree, echivalentul licenței/facultății, urmat de programul de masterat. Bacalaureatul este cheia de acces la studii în Universități private sau de stat care oferă programe precum Bachelor of Arts (BA), Bachelor of Science (BSc),  Bachelor of Engineering (BEng), Bachelor of Architecture (BArch), Bachelor of Law (LLB), Mater of Arts (MA) sau Master of Engineering (MEng).

Pe lângă Bacalaureat, studenții români trebuie să achite un cost de școlarizare de 9.250 £/an. Don’t worry, consilierii EDMUNDO sunt aici pentru a-ți arăta cea mai simplă și accesibilă cale către visul tău!

Programe de master

Programul de licență Bachelor Degree are continuitate prin urmarea unui program de masterat, care se materializează prin: Master of Arts (MA), Master of Science (Msc), Master of Philosophy (MPhil) sau Master of Literature (MLitt). La fel ca în cazul licenței, înscrierea la un program de master are drept condiție achitarea unei sume cuprinse între aproximativ 6.000 – 12.000 £  pentru programele de Master sau 8.000 – 50.000 £ pentru programele de MBA. Precum în cazul programelor de Bachelor și pentru programele de Master exista posibilități de finanțare disponibile.

Vestea bună pentru tine este că, pentru studiile în Marea Britanie, se găsesc multiple surse de finanțare! Așadar, nu trebuie să fii cel mai bun, nu trebuie să fii de nota 10 sau să te supui la examene imposibile, ai încredere în EDMUNDO și fii parte dintre cei care știu ce vor și care astăzi trăiesc din plin experiența unui mediu internațional.

Surse de finanțare

BREXIT-ul poate afecta disponibilitatea surselor principale de finanțare descrise mai jos, ÎNSĂ acest lucru NU este adevărat încă. Schimbările politice nu ne stau în cale, accesul la universitățile din Marea Britanie fiind posibil! Cum?

Pentru studii de licență sau Bachelor

O primă variantă de finanțare a studiilor tale se poate realiza prin intermediul împrumutului guvernamental Tuition Fee Loan, care acoperă taxa de școlarizare în procent de 100%, având o valoare de 9.250 £ /an.

Împrumutul funcționează în felul următor: aplicantul trimite prin poștă formularul de aplicație alături de o copie a buletinului. După admiterea la universitate și începerea programului de studiu, universitatea primește banii aferenți întregii taxe de școlarizare de la Guvern în numele studentului.

Avantajul împrumutului este faptul că acesta se achită doar după finalizarea studiilor, indiferent de durata acestora, iar rambursarea va începe din momentul în care vei depăși pragul de 25.000 de lire ca venit anual, iar tu va trebui să dai înapoi 9% din suma care depășește acest prag. Taxa este luată lunar din salariu de către Guvern.

Dacă nu dorești să îți construiești o viață în Marea Britanie și dorești să părăsești țara, se va aplica același principiu de calcul în funcție de pragul stabilit de guvern, pentru țara în care te afli. Spre exemplu, pentru Romania pragul stabilit este de £10.000/an.

Cel mai tare este faptul că taxa de școlarizare nu se va modifica pe parcursul anilor de studiu. De asemenea, consilierii EDMUNDO recomandă contractarea împrumutului la începutul studiilor, pentru a garanta acordarea acestuia indiferent de statutul Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Rambursarea și dobânda împrumutului

Pe perioada studiilor, nu trebuie să rambursezi nimic. Vei începe să faci acest lucru numai după terminarea studiilor și numai în momentul în care venitul tău anual depășește un anumit prag.

• Pentru cei care rămân în Marea Britanie după studii:

Pentru a începe să rambusezi acest împrumut, va trebui să câștigi peste pragul stabilit, și anume 25.000 de lire pe an. După ce vei câștiga peste 25.000 de lire pe an, vei începe să returnezi 9% pe an din tot ce depășeste acest prag.

EX: daca castigi 26.000 de lire pe an, vei înapoia 9% pe an din ce depășește 25.000, adica 26.000 – 25.000 (pragul) = 1000 – rezultând 9% pe an din cei 1000 de lire. Plățile se vor face lunar și vor fi luate din salariu, la fel ca taxele.

• Pentru cei care vor să părăsească Marea Britanie după terminarea studiilor:

Returnarea împrumutului se face pe același principiu – 9% pe an din ce depășește pragul stabilit de guvern pentru țara în care te afli după terminarea studiilor.

EX: Pentru Romania, pragul pe care trebuie să îl depășești este de 10.000 de lire pe an. Astfel, dacă câstigi 11.000 de lire pe an, vei plăti 9% pe an din cei 1000 de lire diferență dintre câștigul tău și pragul impus. În cazul în care nu vei restitui suma conform statusului, sumei datorate i se va adăuga și dobânda de 6.1% aplicată sumei îndatorate.

Fiind un împrumut, va avea și o dobandă. Pe perioada studiilor (până în luna aprilie a anului următor celui în care ai terminat studiile) dobânda este RPI (inflația din UK în anul respectiv), adică 3,3% în momentul de fața + 3%. Așadar, pentru cei care au început studiile în 2018, dobânda este de 6,3% pentru primul lor an de studiu. RPI-ul diferă în fiecare an și în funcție de acest indicator, astfel ți se va modifica și dobânda (de regulă RPI este în jur de 3 – 3,5%).

Începând cu luna aprilie a anului următor celui în care ai terminat studiile, vei avea dobânda, care diferă în funcție de venit. Vei plăti numai RPI-ul dacă venitul tău este sub 25.000 lire/an, crescând până la RPI + 3% dacă venitul tău este peste £45.000.

Daca vei câștiga între 25.000 si 45.000 lire/an, dobânda va fi RPI + între 0 și 3% în funcție de venitul tău (Student Loan Company îți va calcula dobânda exactă).

Atenție! Dacă nu informezi Student Loan Company periodic de veniturile tale, dobânda va fi cea maximă și anume RPI + 3%, indiferent dacă venitul tău este sub £45,000 sau nu.

Pentru studii de Master

Și pentru Master există un împrumut foarte similar cu Tuition Fee Loan, de mai sus. De această dată, studenții Europeni admiși la un program de master în Marea Britanie pot primi până la 10.609£ pentru a-și finanța studiile.

Avantajul împrumutului este faptul că acesta, spre deosebire de Tuition Fee Loan, va fi primit direct de către student, în contul personal și, implicit, poate fi folosit pentru taxa de școlarizare sau pentru orice altă cheltuială curentă, la latitudinea studentului. Împrumutul trebuie rambursat după terminarea studiilor în condiții similare cu cele ale Tuition Fee Loan.

Vestea bună este că aceste împrumuturi guvernamentale nu sunt singurele tale posibilități de finanțare. Astfel, ai posibilitatea de a primi din partea universităților burse de studiu sau de merit. Acestea nu te pot susține financiar în Marea Britanie, valoarea lor fiind cuprinsă între £ 1.000-2.000, dar constituie un venit în plus.

Job part time

O altă modalitate de a câștiga bani sunt job-urile part-time care, pe lângă faptul că îți oferă un venit, sunt și o oportunitate de a câștiga experiență în perioada studiilor. Va dura aproximativ 6 luni până să îți găsești un part-time job unde vei avea :

– 6.15 £/oră pentru cei cu vârsta cuprinsă între 18-20 de ani

– 7.70 £/oră pentru cei peste 21 de ani

Cel mai important este să ai o discuție cu părinții tăi pentru a vedea dacă te pot susține financiar cel puțin în primul an de studiu, până îți vei găsi un loc de muncă part-time, deoarece bursa de studiu nu îți poate acoperi cheltuielile de zi cu zi, cazare sau transport, în condițiile în care acestea valorează aproximativ £ 600-800/lună, în funcție de orașul în care vei studia și de stilul tău de viață.

Aplicația pentru studii in UK

Studiaza in Marea Britanie cu EDMUNDO - University of Birmingham Business School

Te întrebi cum să aplici la una din universitățile din Marea Britanie? Simplu! Prin UCAS.com, platforma ta online națională și internațională, unde poți aplica la un program de licență și poți să primești și răspunsul oficial al universităților. Pe lângă completarea platformei UCAS, aplicația mai presupune și redactarea unui eseu personal și a unei scrisori de recomandare.

Dacă ești determinat ca Marea Britanie să fie destinația ta către succes, trebuie să știi că cerințele de admitere, diferă de la o universitate la alta, însă în general ele presupun obtinerea unei anumite note la BAC si obtinerea unui anumit punctaj la testul de limba engleza. Nu este obligatoriu insa sa dai un test recunoscut de limba engleza (CAE, IELTS, TOEFL), intrucat acesta poate fi inlocuit de un alt test pentru unele universitati, inclusiv de engleza de la BAC:

Iată câteva alternative la testele de limbă engleză.

EDMUNDO este cel mai mare centru UCAS din România

Dacă ai fost ajutat de un consilier EDMUNDO să aplici prin intermediul UCAS trebuie să menționezi acest lucru folosind ”EDUCATIVA2019” ca buzzword.

Costurile unui student în Marea Britanie

Cazare/chirie

Costul chiriei în Marea Britanie este cuprins între £250-600/lună, în funcție de tipul de locuință și de localizare. Suma investită în cazare depinde de preferințele tale. Astfel, poți să optezi pentru o cameră de cămin în campusul universitar, la un preț cuprins între £280-540/lună, sau poți să alegi o cameră în privat, pentru care vei plăti o sumă cuprinsă între £150-480/lună.  La cheltuielile aferente cazării în privat se adaugă utilitățile care lunar te vor costa aproximativ £70.

Transport

În funcție de preferințele tale, cheltuielile de transport pot să varieze. Astfel, pentru situațiile când preferi să călătorești singur sau te afli în criză de timp, poți să optezi pentru taxi, 1 km având un cost cuprins între £ 2 – £ 5.50  (10 – 29 RON). Dacă preferi transportul în comun ai două opțiuni: autobuzul la un preț de £ 1.40 – £ 2.50 /călătorie (7.5 – 13 RON) sau metroul care costă £ 2.10 – £ 5/călătorie (11 – 26 RON).

Abonament internet și telefonie

Deși Marea Britanie pare departe, cu ajutorul Internetului și al serviciului de telefonie cei dragi îți vor fi mai aproape. Așadar, costul unei cartele telefonice este de £ 15/lună (79 RON), iar abonamentul de Internet te va costa £ 35/lună (185 RON) pentru a comunica în voie indiferent de ora sau locul în care te afli. Costul internetului este inclus în prețul cazării în campusurile universitare.

Costul vieții de zi cu zi în Marea Britanie

Alături de cazare, transport sau internet, locuitul în Marea Britanie implică și costuri legate de mâncare, însă acestea depind de preferințele tale culinare, ajungând până la suma de £ 70 (370 RON) pe săptămână, respectiv £ 160 (847 RON) pe lună. Să ne imaginăm că ești în supermarket, iar lista ta de cumpărături cuprinde: 1 L lapte (£ 1), 6 ouă (£ 1,7), brânză cheddar (£ 8.32/kg), mere (£ 1.67/kg), roșii (£ 1/kg), piept de pui (£ 3.23), deci bonul va ajunge la suma de £ 17 (90 RON). Dacă dorești să servești masa în oraș, un meniu KFC sau McDonald’s costă aproximativ £ 5.50, iar un prânz în oraș are prețul cuprins între £ 8-15. 

Going out

Londra

Oraș viu, cosmopolit și trepidant Londra oferă un infinit de obiective turistice. Astfel, în timpul liber poți să te bucuri de impunătorul pod Westminster, unde se află cele mai atrăgătoare obiective: Casa Parlamentului, Big Ben, Westminster Abbey sau Palatul Buckingham.

Pentru zilele când îți dorești divertisment, poți vizita Piața Trafalgar, gazda a numeroase evenimente, plină de animatori, care te molipsesc cu bună-dispoziție. Dacă ești pasionat de artă, poți vizita Galeriile Naționale, unde poți vizualiza aproximativ 9000 de portrete, schițe, fotografii și sculpturi.

Castelul Medieval Turnul Lodrei care găzduiește bijuteriile Coroanei, celebrul Big Ben, sau roata de observație a Londrei – London Eye, sunt de asemenea modalități de a-ți petrece frumos timpul în compania noiilor prieteni. Alături de obiectivele turistice, Londra oferă și o multitudine de pub-uri, restaurante sau cluburi, unde te poți distra în voie oricând dorești și poți degusta din preparatele specific londoneze.

Coventry

Burg metropolitan, Coventry oferă o serie de atracții fascinante. Catedralele care impresionează prin arhitectură, galeriile de artă pentru pasionații de frumos sau muzeul aeronautic sunt destinații perfecte pentru zilele în care ai timp liber. În după-amiezile liniștite te poți plimba prin centrul orașului, care combină clădirile medievale cu arhitectura modernă, acestea fiind o vedere care bucură orice turist.

Birmingham

Oraș cu arhitectură victoriană impresionantă, Birmingham găzduiește o mulțime de destinații potrivite pentru week-end sau pentru după-amieze de relaxare. Lumea acvatică din Acvariul din Birmingham, liniștea din Catedrala Sf. Philip, Casa Sfatului sau Planetariumul sunt locații care trebuie să le treci în ”To visit list-ul” tău.

Sheffield

Considerat cel mai fericit oraș din Marea Britanie, Sheffield este situat în nordul Angliei oferind accesul la peste 80 de parcuri și grădini publice, perfecte pentru relaxare, la pub-uri restaurante și pizzerii, în care poți să te distrezi sau la zona Millenium Galleries destinată pasionaților de tot ceea ce înseamnă artă.

Top 5 universități din Marea Britanie populare printre studenții care au aplicat la studii cu ajutorul EDMUNDO

Coventry University

Studiaza in Marea Britanie cu EDMUNDO - Coventry University UK

Universitatea anului, prima oprire în drumul către succes

Localizare:

Situată exact în centrul țării, la 45 de minute de Londra, Coventry University este amplasată într-un oraș amprentat de istorie, care impresionează prin castele și catedrale având o mulțime de campusuri situate în mijlocul orașului, locuri unde îți vei crea cele mai frumoase amintiri.

Avantaje

Una dintre cele mai mari universități din țară (18.000 de studenți), Coventry University se mândrește cu titlul de ”universitatea anului” acordat de Sunday Time Good University Guide. Axată pe dezvoltarea profesională a studentului, universitatea asigură experiența prin crearea unor proiecte interactive, destinate studenților, care se derulează chiar în cadrul companiilor britanice. Dovada? 95% dintre absolvenți sunt angajați în companii de succes.

Universitatea se definește prin tradiție, având una dintre cele mai vechi Facultăți de Artă și Design și una dintre cele mai mari biblioteci care oferă accesul nelimitat la o serie de materiale periodice și dotări multimedia. Cea mai tare parte este că aici te poți bucura de un centru sportiv cu piscină, pentru momentele când vrei o pauză de studiu sau de terenurile diverse, în cazul în care ești pasionat de sport.

Programe de studiu

Focusul programelor de studiu este viitoarea carieră profesională. Așadar, aici găsești o gamă largă de programe precum: contabilitate, finanțe-bănci, advertising, marketing, inginerie, chimie, servicii publice, arhitectură, inginerie, business, IT, educație, economie, artă, grafică, geografie, computer science, istorie, științe politice, relații internaționale, statistică, matematică, fizică, farmacie, sociologie sau chiar și fizioterapie.

De ce Coventry University?

Dacă îți dorești o pregătire de top în domeniul în care vrei să profesezi, locul tău este la Coventry University. Alege să investești într-un viitor de succes în ceea ce privește experiența profesională, aplicând la universitatea nr. 1 din Marea Britanie. Dacă încă nu ești convins, trebuie să știi că universitatea asigură și oportunități educaționale internaționale, șansa de a fi parte a uneia din cele 40 de echipe de sport sau a uneia dintre cele 100 de societăți studențești, precum și oportunitatea de a face voluntariat. Garanția succesului e reprezentată de controlul calității academice asgurat de către agenția guvernamentală QAA, cea care i-a acordat 22 din cele 24 de puncte maxime.

Știi ce e cel mai cool?

Faptul că universitatea îți va oferi șansa unei experiențe academice în afara țării. China, India, Malta, Suedia și alte 86 de țări pot fi viitoarea ta destinație de studii.

Universitatea nr. 1 în UK, în ceea ce privește studiile în străinătate, Coventry University oferă 1 an de experiență în orice țară îți dorești, unde îți vei face o mulțime de prieteni noi, vei degusta preparate specifice și te vei bucura de asimilarea unei noi culturi.

Dovada? Peste 5.000 de studenți au trăit o nouă experiență culturală într-una din cele 90 de țări, prin intermediul programului YEAR ABROAD. Cel mai mare avantaj este pregătirea pentru piața muncii, studenții dobândind o serie de noi skill-uri care fac diferența pentru angajatorii din UK, dar și pentru companiile din alte țări.

Westminster University

Westminster University - UK

Studiază la standarde înalte!

Localizare

Situată în faimoasa capitală a Marii Britanii, Londra, Westminster University oferă accesul la 6 campusuri universitare, fiind prima universitate politehnică din țară.

Avantaje

Plasată pe locul 20 în lume, universitatea este renumită pentru programele de consultanță, oferind studenților accesul la proiecte reale, derulate în cadrul companiilor, care asigură o foarte bună formare profesională.

Diversitatea cursurilor în limbi străine și orientarea globală în ceea ce privește metodele de predare, oferă universității un caracter internațional, peste 25% dintre studenți fiind străini, ceea ce înseamnă că îți vei face o mulțime de noi prieteni.

În cazul în care te fascinează universul Social Media, trebuie să știi că acest program este parte a Institutului de cercetare în comunicare și media, plasat pe locul 1 în UK.

Programe de studiu

Paleta largă de programe se adaptează oricărei cariere profesionale prin accesul la: economie, contabilitate, finanțe-bănci, arte, design, biologie, științe biomedicale, management, business, IT, medicină, inginerie, servicii publice, psihologie, electrotehnică, comunicare și jurnalism, limbi și literaturi străine, grafică, științele mediului, științe politice, relații internaționale, inginerie, management turistic sau arhitectură.

De ce Westminster University?

Dacă școala ta ideală are standarde academice înalte, atunci Westminster University este pentru tine! Te pasionează arhitectura? Cu atât mai bine, deoarece universitatea găzduiește una dintre cele mai bune școli de arhitectură din UK, cu numeroase acreditări, fiind printre cele mai râvnite în rândul studenților.

Birmingham City University

Birminghan City University - UK

Invoație și dinamism 

Localizare
Localizată într-un oraș vibrant și cultural al cărui nume îl poartă, Birmingham City University se află într-un spațiu care îmbină arta cu ahitectura, amprentat de aerul internațional al studenților străini.

Avantaje

Atuul universității sunt proiectele inovatoare, care au rolul de a dezvolta profesional fiecare student, focusul fiind pe angajabilitate. Astfel, universitatea se remarcă prin parteneriatele cu multiple industrii, plasând studenții în companii de prestigiu precum Apple, Cisco, Sony sau Cartier.

Dovada dezvoltării personale și profesionale este atestată prin acordarea locului 6 în clasamentul pentru timpul acordat de profesori studenților, în 2016 universitatea câștigând titlul de ”Excelență în suport academic pentru studenți”.

Programe de studiu

Universitatea oferă accesul la o multitudine de programe de studiu, adaptate oricăror nevoi precum: grafică, design, contabilitate, business, finanțe-bănci, arte, educație, arhitectură, inginerie, sociologie, comunicare și jurnalism, marketing, economie, IT, management, telecomunicații, servicii publice, advertising, drept, psihologie, antreprenoriat, sport, relații internaționale sau fizioterapie.

De ce Birmingham City University?

Dacă te definești prin inovație vino la Birmingham City University, deoarece aici programele de studiu sunt dinamice și creative, studenții având acces la metode noi de învățare. Spre exemplu, studenții la științe medicale se bucură de simulatoare online, iar cei de la Școala de Drept au acces la un birou pentru procese fictive, mentorii insipirându-te la o mai bună versiune a ta.

University of Sheffield

University of Shieffield - UK

Cercetare | Prestigiu | Bibliotecă

Localizare

Amplasată într-un oraș care debordează de energie, University of Sheffield se remarcă prin istoria de peste 100 de ani, amprentând Sheffield cu numeroase beneficii culturale și economice. Din punct de vedere demografic, Sheffield se situează în nordul țării, fiind al treilea oraș ca mărime din Anglia.

Avantaje

Studiile universității încurajează munca în echipă și colaborarea, fiind axate pe adaptarea la piața muncii și având o strânsă colaborare cu companii precum: IBM, Microsoft, Rolls-Royce, Fujitsu, Boeing și Ernst and Yourng. Vestea bună este că universitatea se află printre primele 10% universități din Marea Britanie, conform rezultatelor din 2014 a Research Excellence Framework, punând la dispoziția studenților laboratoare de top în domeniul cercetării. În plus, în 2018 a fost desemnată câștigătoarea premiului I la categoria ”Bibliotecă și Managementul Informației” de către QS World University Rankings.

Programe de studiu

Combinând munca în echipă cu provocarea la noi modalități de gândire – outside the box, universitatea oferă accesul la programe de studiu precum: inginerie, management, contabilitate, finanțe-bănci, economie, matematică, servicii publice, istorie, limbi și literaturi moderne, arhitectură, computer science, cibernetică, biologie, chimie, business, inginerie chimică, fizică, farmacie, sociologie, arte, științele mediului, filozofie, științe politice, educație, electronică și telecomunicații, IT, geografie, relații internaționale, drept, știința și ingineria mediului, statistică, medicină sau psihologie.

De ce University of  Sheffield?

University of Sheffield este locul ideal al celor orientați către o carieră de excepție în cercetare, și nu numai. Universitatea găzduiște aproximativ 25.000 de studenți, inclusiv aproximativ 3.900 de studenți internaționali din 120 de țări. În cazul în care dorești să te dezvolți într-un mediu adaptat 100% necesităților fiecărui student, cu numeroase oportunități de studiu și de petrecere a timpului liber într-un mod armonios, atunci University of Sheffield te așteaptă.

University of Greenwich

University of Greenwich - UK

Identifică soluții la problemele actuale ale societății

Localizare

Amplasată la 15 minute de centrul Londrei, University of Greenwich, oferă studenților accesul la 3 campusuri universitare: Greenwich, Avery Hill și Medway, care se remarcă prin arhitectura în stil baroc, multitudinea de pub-uri sau ieșirea la plajă pentru momente de relaxare.

Avantaje

Calitatea la cele mai înalte standarde definește întreaga activitate a universității, stimulând intelectual fiecare student, într-un mod extrem de creativ, ceea ce face fiecare curs atractiv.

Totodată, universitatea pune accentul și pe activități extracurriculare, evidențiindu-se prin două Uniuni Studențești care organizează cluburi, societăți, baruri sau magazine, special concepute pentru studenți.

Programe de studiu

Oferta variată de programe de studiu face universitatea accesibilă pentru cei care vor să studieze: arhitectură, argicultură, silvicultură, științele mediului, management, design, construcții civile, inginerie civilă, dezvoltare jocuri, grafică, literaturi moderne, arte, drept, istorie, relații internaționale, comunicare și jurnalism, istorie, business, științe politice, IT, matematică, psihologie, sociologie, educație, economie, finanțe-bănci, științe biomedicale, biologie, hidrologie, sport, fizioterapie, inginerie, telecomunicații sau farmacie.

De ce University of Greenwich?

Dacă îți dorești să îți construiești propria afacere și te preocupă găsirea de soluții pentru problemele actuale ale societății, ai ajuns în locul potrivit! Profesorii profesioniști, recunoscuți la nivel mondial și studenții alumini bine-pregătiți îți vor oferi sprijin în implementarea ideilor tale și în construirea unei cariere de succes.
Mai mult decât atât, pentru cei pasionați de artă, universitatea este una dintre cele mai bune în acest domeniu, cursurile vocaționale având o rată de angajabiltate ridicată.

Alte universități din UK partenere EDMUNDO

Dacă încă nu ți-ai găsit locul într-una din cele 5 universități prezentate, EDMUNDO îți pune la dispoziție alte 75 de destinații de studiu precum:

Aberystwith University
Anglia Ruskin University
Bangor University
Bath Spa University
Birmingham City University
Bournemouth University
BPP University School of Business and Technology
Brunel University London
Bucks New University
Canterbury Christ Church University
Coventry University
De Montfort University
Falmouth University
Goldsmiths, University of London
HULT Business School
Keele University
Lancaster University
Leeds Beckett University
London Metropolitan University
London School of Business and Finance
London South Bank University
Middlesex University
NAVITAS CRIC Cambridge Ruskin International College
NAVITAS HIC Hertfordshire International College
NAVITAS ICP International College Portsmouth
NAVITAS LBIC London Brunel International College
NAVITAS UPIC University of Plymouth International College
Newcastle University London Campus
Northumbria University
Nottingham Trent University
Plymouth University
Queen Mary University of London
Richmond The American International University in London
Sheffield Hallam University
Solent University
Swansea University
Teesside University
University for the Creative Arts
University of Aberdeen
University of Birmingham
University of Bradford
University of Bristol
University of Buckingham
University of Central Lancashire
University of Chichester
University of Cumbria
University of East Anglia
University of East of London
University of Essex
University of Exeter
University of Gloucestershire
University of Greenwich
University of Hertfordshire
University of Huddersfield
University of Hull
University of Leicester
University of Lincoln
University of Liverpool
University of Northampton
University of Portsmouth
University of Reading
University of Roehampton
University of Salford
University of Sheffield
University of South Wales
University of Southampton
University of Suffolk
University of Sunderland
University of Sussex
University of West London
University of West of England Bristol
University of Winchester
University of Worcester
Westminster University
York St John University

Până când se poate aplica la studii în UK?

Dacă te-ai decis și ai ales deja viitoarea ta destinație de studiu, atunci este timpul să îți pregătești dosarul și să aplici.

Primul deadline de aplicare prin platfoma UCAS este 15 ianuarie, iar după această dată se aplică regula ”primul venit, primul servit”, așadar nu mai pierde timpul și aplică acum!

După bac, va exista o sesiune de clearing, când univeristățile vor scoate la bătaie, locurile la programele rămase neocupate până în acel moment.

Consilierii EDMUNDO recomandă să îți trimiți aplicația cât mai repede, pentru a profita de un proces deloc grăbit pentru a aplica.

EDMUNDO are parteneriate cu jumătate dintre universitățile din UK

Consilierii EDMUNDO îți vor prezenta cele mai bune oportunități de studiu, te vor inspira în luarea deciziilor dificile și te vor îndruma prin fiecare pas spre o experiență academică de succes.

Misiunea consilierilor EDMUNDO este de a te consilia în mod GRATUIT

Tot ce trebuie să faci este să ne CONTACTEZI și să APLICI!

Îndeplinește-ți visul și devino student în Marea Britanie!