Viitorul în Danemarca sună atât de bine, însă nu știi cum să dai start visului tău? EDMUNDO este aici pentru a-ți oferi consiliere gratuită în procesul de aplicare pentru studii în Danemarca.

Consilierii EDMUNDO sunt pregătiți să îți clarifice orice nelămurire și să îți ofere un răspuns chiar și la întrebările pe care încă nu ți le-ai pus, ajutându-te să găsești programul de studii menit pentru tine și să îți construiești viitorul pe care ți-l dorești.

Sistemul de învățământ din Danemarca

La fel ca în România, elevii danezi primesc la finalizarea celor 3 ani de liceu, o certificare echivalentă Bacalaureatului prin intermediul căreia pot să aplice la sistemul de învățământ superior în cadrul universităților de cercetare bazate pe teorie sau a colegiilor de academii profesionale, extrem de practice. Vestea bună?

Accesul la studii în Danemarca este GRATUIT!
(asemeni celui din SUEDIA)

Programe de licență

Indiferent de țara din care provii poți aplica pentru programul de studii de la nivel licență prin intermediul diplomei de Bacalaureat și ai posibilitatea de a alege dintre două tipuri de învățământ.

În funcție de timpul pe care vrei să îl aloci studiului te poți orienta către programe de licență, Bachelor cu caracter conservator, având o durată de 3 ani sau 3 ani jumătate, sau poți să optezi pentru învățământul într-un colegiu axat pe o educație practică prin colaborare cu companiile locale, care durează 2 ani, AP degree. În acest caz, dacă îți dorești diploma de Professional Bachelor mai trebuie să studiezi încă un an.

De altfel, acest ultim tip de învățământ este poarta către o carieră entry sau middle level în cadrul unei companii daneze. Programul de studiu contribuie la formarea profesională a studentului, astfel încât să poată să răspundă nevoilor pieței muncii și să se adapteze oricărui mediu organizațional. Sună bine nu-i așa? Mai mult decât atât, companiile se implică activ în proiectele studențești efectuând chiar și evaluări ale muncii studenților.

Programe de master

După finalizarea nivelului de licență și obținerea diplomei Bachelor, studenții pot să își continue studiile în cadrul aceleași instituții în cadrul programelor de masterat, cu o durată de la 1 până la 2 ani. În cazul celor care urmează învățământul în cadrul unui colegiu, după obținerea diplomei de Professional Bachelor, nu mai este nevoie să își continue studiile, putând să se orienteze în schimb către un mult așteptat loc de muncă.

Academii și Colegii versus Universități de Cercetare

Studiile la Academii și Colegii universitare sunt de tip Professional Bachelor (echivalentul Universitatilor de Stiințe Aplicate din Olanda) ceea ce înseamnă că progresia academică către master a acestui tip de diplome este posibilă doar în cazuri extrem de restrânse (în cazul în care aplicantul mai face cursuri în plus, de obicei numite pre-master). Altfel, sistemul se așteaptă ca absolvenții cu aceste tipuri de diplome să se angajeze imediat după absolvire și să își înceapă cariera profesională. Dacă îți dorești progresia la master atunci o universitate de cercetare este cea la care ar trebui să te înrolezi.

Danemarca fiind o țară cu o populație relativ mică, centrele urbane cele mai mari sunt Copenhaga, Aarhus și Aalborg. În afara acestora, restul orașelor pot părea mai degrabă localități regionale, de mici dimensiuni, unde varietatea locurilor de distracție, culturale și de munca este înlocuită cu mai multă liniște, iar securitatea este sporită și comunitatea mai apropiată.

Aplicația la universitățile din Danemarca, mai simplă decât crezi

Aplicația constă într-un dosar care trebuie să cuprindă câteva documente obligatorii pentru accesul la studii precum:

 • Foaie matricolă
 • Diplomă de Bacalaureat
 • Unul dintre următoarele teste de limbă:
  • TOEFL (PBT minimum 575, IBT minimum 80)
  • IELTS (minimum 6.0)
  • CAE (minimum C)
  • Test de limba engleză online care înlocuiește TOEFL, IELTS sau CAE

EDMUNDO studiaza in strainatate in Danemarca

Costurile unui student în Danemarca

Cazare/chirie

Costul chiriei în Danemarca este cuprins între 2000-4000 DKK pe lună. 1 DKK sau 1 coroană daneză înseamnă 1,60 RON, deci locuitul în Danemarca te va costa între 1200-2500 RON. Referitor la mobilatul locuinței, trebuie să îți rezervi un buget separat pentru achiziționarea de mobilier necesar de la IKEA sau JYSK, sau poți să apelezi la varianta mai ieftină second-hand din magazinele de profil și de la alți studenți.

Transport

Dacă ești genul mai comod și preferi să circuli cu autobuzul, costul abonamentului este de 300 DKK/lună (187 RON), iar costul unui bilet valabil pentru 2 zone este de 12 DKK (8 RON).  Pe de altă parte, dacă îți place să petreci timpul în natură și să faci mișcare în același timp, poți să închiriezi o bicicletă la prețul de 30 DKK (20 RON), de altfel Danemarca este renumită pentru facilitățile puse la dispoziția bicicliștilor. Pentru situațiile în care te grăbești să ajungi la destinație ai la dispoziție opțiunea de a merge cu taxiul, costul unui km fiind de 33 DKK (~ 20 RON).

Abonament internet și telefonie
Dacă deja te gândești cum o să menții legătura cu cei dragi de acasă și cu noii prieteni pe care ți-i vei face, în Danemarca ai posibilitatea de avea un abonament de Internet la prețul de 200 DKK/lună (125 RON) și o cartelă telefonică care costă între 50-100 DKK/lună (30-60 RON) pentru o comunicare fără limite de spațiu sau timp.

Costul vieții de zi cu zi în Danemarca

Alături de chirie, telefon, internet sau transport, în Danemarca vei avea și costuri pentru mâncare, iar acestea depind de obiceiurile de consum ale fiecărei persoane, situându-se între 200 DKK – 500 DKK/ săptămână, respectiv 1.000 DKK – 2.000 DKK/ lună. De exemplu, o listă simplă de cumpărături alcătuită din următoarele 1l lapte (3 DKK – 5 DKK); 1 pâine (6 DKK – 10 DKK); un suc (10 DKK – 15 DKK); o cafea ( 14 DKK – 25 DKK); o bere (20 DKK – 35 DKK) și un sandwich (15 DKK – 20 DKK) te va costa aproximativ 80 DKK (50 RON).

Poți compara costurile studentului român în Danemarca cu cele ale unui student român în Suedia.

Surse de finanțare

Programul din cadrul facultăților din Danemarca îți va permite să ai și un part-time job unde ai șansa să înveți lucruri noi, să cunoști oameni noi și mai ales să câștigi bani, venitul pentru o oră de lucru fiind cuprins între 13-15 Euro. Optarea pentru un part-time îți permite să accesezi ajutorul studențesc dedicat studenților care lucrează în timpul facultății (State Educational Grant and Loan Scheme sau SU & SU-lan), având valoarea de 800 Euro/lună net, ceea ce îți va oferi liniștea de a te bucura din plin de noua ta viață.

Compară cu sursele de finanțare disponibile studenților români din Suedia.

EDMUNDO studiaza in strainatate in Danemarca

Going out

Aarhus

Numit și ”orașul zâmbetelor”, Aarhus îți oferă o multitudine de pub-uri și restaurante în care resimți la fiecare pas atmosfera daneză și ai posibilitatea de a vizita locații minunate  precum catedrala orașului, muzeele încărcate de istorie sau spațiile verzi, unde poți să te recreezi.

Copenhaga

Capitala Danemarcei, Copenhaga este un loc amprentat de istoria scandinavă, unde poți să vizitezi monumentele istorice, numeroasele muzee, palatele cu arhitectură impresionantă sau plajele Mării Nordului, unde te poți bucura de apă și soare în zilele de vară.

Alte atracții turistice din Danemarca

Danemarca este cunoscută drept o țară veselă, așadar energia pozitivă a locuitorilor te va molipsi. Îți vei putea petrece timpul liber în cafenelele cu aer specific danez, îți vei face prieteni noi în cadrul campusurilor universitare, te vei inspira din informațiile puse la dispoziție de biblioteci, vei vizita locuri de o frumusețe unică și vei deveni în fiecare zi o mai bună variantă a ta.

Universitățile din Danemarca la care poți aplica în mod GRATUIT prin EDMUNDO

Business Academy Aarhus (BAA)

Prima destinație pentru o carieră de succes

Localizare

Localizată în Aarhus, al doilea cel mai mare oraș al Danemarcei, cu o populație de 300.000 de locuitori, Aarhus Business Academy oferă atât posibilitatea de licență, cât și de AP Degree, asigurând cea mai simplă cale către o carieră de succes.

Avantaje

EMUNDO te va inspira în alegerea celor mai bune opțiuni, fie că este vorba de internshipuri sau joburi. Și știi ce e cel mai tare? Faptul că poți să participi la workshopuri și diferite cursuri care să te ajute să îți conturezi profilul de candidat și să treci cu succes probele oricărui interviu.

Universitatea din Aarhus se mândrește cu cele 800 de companii daneze cu care cooperează, studenții fiind obligați să efectueze un stagiu de practică de 2-10 luni pentru a experimenta mediul de lucru din companii, ceea ce înseamnă un pas în plus către cariera pe care o visezi.

Programe de studiu

Aplicând un model academic de studiu, BAA îți oferă o gamă largă de programe de studiu în domenii precum: Chimie, Științele Mediului, Management, IT, Marketing, Comunicare și Jurnalism, Business, Agricultură și silvicultură, Grafică, Finanțe-Bănci, Antreprenoriat, Design sau Dezvoltare web.

De ce Business Academy Aarhus?

Dacă ai pe lista de dorințe schimburi de experiență internaționale, află că poți face acest lucru oriunde în lume cu BAA, mai mult decât atât, poți să primești și granturi europene pentru a da startul visului tău. Intenshipuri globale în țări ca Malaezia, Shanghai, Canada sau Tanzania…îți surâd? Universitatea încurajează educația în toate formele ei, oferind acces gratuit timp de 24 de ore pe zi la bibliotecă și echipamente IT de înaltă performanță, oferind și cursuri gratuite de daneză celor dornici să învețe limba.

Dania University of Applied Sciences

A doua destinație pe drumul către succes

Localizare

Localizată în Jutland, Dania se remarcă prin multitudinea de campus-uri pe care le pune la dispoziția studenților în: Grenaa, Hadsten, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive și Viborg, accesul fiind extrem de facil datorită legăturilor eficiente și rapide dintre orașe.

Avantaje

Dania se remarcă prin reputația bună pe care o dobândește anual, numărul studenților crescând periodic cu 20%. Cel mai mare avantaj al universității este cooperarea cu companii și organizații care își pun amprenta asupra programelor de studiu astfel încât studenții să fie adaptați cerințelor actuale ale pieței. Mai mult decât atât, studenții au șansa de a se implica în studii de caz bazate pe probleme reale, pot să realizeze vizite antreprenoriale și pot chiar să efectueze internshipuri în cadrul companiilor, pe o perioadă de 3 luni.

Programe de studiu

Dania se remarcă prin tradiția în domenii precum Marketing Management, Economie, Publicitate&Media și Management Turistic, la care se mai adaugă Inginerie Mecanică și Tehnologia Informației pentru cei mai practici.

De ce Dania University?

Focusul asupra dezvoltării profesionale, face din Dania soluția perfectă pentru o carieră de succes, programele de studiu fiind instrumente în conturarea profilului profesional al fiecărui student.

KEA – School of Design and Technology

Drumul către succes continuă

EDMUNDO studiaza in strainatate in Danemarca

Localizare

KEA este situată în capitala Danemarcei, Copenhaga, oraș colorat și activ social, unde aerul specific mediului de business se resimte la fiecare pas, fiind o capitală cu rol marcant în economia europeană.

Avantaje

Cel mai mare avantaj al aplicării la KEA este obținerea certificării de digital media la un înalt nivel, oferind opțiuni atât celor pasionați de domeniul tehnic, cât și celor cărora imaginația le zburdă.

Programe de studii

Începând cu 2011, KEA a inaugurat programul de studii în limba engleză, extrem de accesibil studenților de pretutindeni, însă cu o popularitate crescută printre studenții români.

Paleta de programe de studii este largă și cuprinde domenii precum: Construcții Civile, Management, Business, Economie, Tehnologia Informației, Arte, Design, Computer Science, Grafică, Comunicare și Jurnalism, Inginerie sau Dezvoltare Web.

De ce KEA?

Dacă îți dorești o carieră în business, ești creativ sau te pasionează fashion-ul, la KEA este cu siguranță locul tău! Academie daneză modernă, KEA se remarcă prin cele 30 de programe de studii având un adevărat renume grație specializării pe Multimedia Design.

Lillebaelt Academy

Destinația celor pasionați de business

Localizare

Lillebaelt Academy este localizată în una dintre cele mai iubite destinații ale studenților români: Odense. Orașul natal a lui Hans Christian Andersen, Odense este un loc de poveste, cu o vechime de 1000 de ani, fiind atracția anuală a numeroși turiști.

Avantaje

Cel mai mare avantaj al universității este conexiunea puternică cu mediul de afaceri, în căutare de studenți talentați. Astfel, studenții beneficiază de consiliere gratuită în alegerea carierei, având acces la așa-numita ”Bancă de cariere” unde pot aplica la diverse internshipuri, joburi de tip part-time, full-time sau intermediare.

Programe de studiu

Lillebaelt se remarcă prin popularitatea programelor precum: Multimedia Design and Communication, Service, Hospitality, Tourism Management și Computer Science, studenții având posibilitatea de a alege și alte opțiuni precum Marketing, Antreprenoriat, Dezvoltare Web, Sport, sau IT.

De ce Lillebaelt University?

Dacă te definește pasiunea pentru business, Lillebaelt University este pentru tine! Cea mai mare academie de business, universitatea oferă 30 de programe educaționale în cadrul cărora focusul este pe mult dorita carieră de succes.

University College of Northern Denmark

Mixul perfect între business și tehnologie

Localizare

UCN este situată în nordul Danemarcei, mai exact în Aalborg un oraș mic, activ social care se mândrește cu îmbinarea aparte între arhitectura veche și cea modernă, având o serie de cafenele, baruri și restaurante pentru a socializa în voie.

Avantaje 

Cel mai mare plus al universității este reprezentat de paleta largă de oportunități profesionale pe care o oferă studenților săi grație conexiunii cu cele mai mari industrii și cu mediul de afaceri. Programele de studiu sunt concepute după criteriile angajatorilor, studenții absolvenți fiind în totalitate pregătiți pentru cele mai înalte exigențe de pe piața muncii. Mai mult decât atât, universitatea oferă servicii de consiliere gratuită în vederea orientării studenților către cariera mult dorită.

Programe de studiu

Combinând metodele de predare moderne cu cercetarea, universitatea pune la dispoziția studenților programe de studiu în domenii precum: Inginerie Mecanică, Computer Science, Design și Grafică, Business, Management, Marketing, Management Turistic, Inginerie Civilă, Dezvoltare Web și Sport.

De ce University College of Northern Denmark?

Instituție de educație superioară, renumită pentru calitatea și exigența impusă, cu programe academice pragmatice, UCN este locul perfect pentru pasionații de design grafic, multimedia design și IT, care doresc să se focuseze profesional către consolidarea unei cariere de succes.

VIA University College

Dezvoltă-ți creativitatea!

Localizare

Localizată în centrul Danemarcei, VIA University College este a 3-a cea mai mare instituție educațională din țară, remarcându-se prin cele 8 campusuri în orașe precum: Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Aarhus C si Aarhus N, unde poţi găsi cazare foarte uşor.

Avantaje

VIA este una dintre cele mai populare și dedicate instituții de animație din lume, programele sale de studiu fiind axate pe film, media și storytelling. De altfel, studiile sunt adaptate ultimelor trenduri ale pieței muncii, datorită parteneriatelor strânse cu 20 de centre de cercetare și diverse companii. Dacă îți dorești să studiezi chiar și în decursul vacanței, ai oportunitatea de a urma cursurile școlii de vară VIA Summer School, care au o durată de 6 săptămâni, studenții primind 5 credite ECTS recunoscute în următorul an universitar. Vestea bună este că pentru studenții români acceptați la VIA University, participarea la școala de vară este gratuită, fără a fi nevoie de plata taxei de participare.

Programe de studii

Varietatea este cuvântul care definește programele de studiu din cadrul VIA, axate pe domenii precum: Management, Construcții Civile, Design, Business, Marketing, Știința și Ingineria Mediului, Inginerie, IT, Comunicare și Jurnalism, Științele Mediului, sau Antreprenoriat.

De ce VIA University College?

Dacă creativitatea este cuvântul care te caracterizează, VIA University este cu siguranță locul menit pentru tine. Cea mai mare școală de industrii creative din Scandinavia, universitatea transformă studentul creativ într-un adevărat profesionist, talentat și pasionat de carieră în domenii creative de modă, media sau lifestyle.

The Zealand Institute of Business and Technology

O școala altfel

Localizare

Universitatea se remarcă prin cele 5 campusuri, situate în apropierea capitalei Copenhaga: Koge, Naestved, Nykobing Falster, Roskilde și Slagelse.

Avantaje 

A cincea cea mai mare academie din Danemarca, universitatea se distinge prin diversitatea culturală întâlnită în cadrul campusurilor, unde poți să îți faci o mulțime de prieteni noi. Totodată, sistemul de învățare are la bază lucrul în echipă, studenții având capacitatea de a înțelege legăturile inter-disciplinare existente între materii.

Programe de studiu 

Programele de studiu ale univeristății sunt axate pe domenii precum Economie, Management, Computer Science, Marketing, Design, Grafică, Management Turistic, Comunicare și Jurnalism sau Dezvoltare Web.

De ce Zealand Institute?

Dacă îți dorești o școală altfel, Zaeland Institute ți se potrivește cu siguranță. Programele de studiu sunt bazate pe experiența profesorilor care, fie dețin companii, fie au lucrat în domeniile predate, o bună perioadă de timp, fiind extrem de deschiși și înțelegători.

International Business Academy

Universitate cu tradiție în business

Localizare 

Kolding, orașul gazdă al universității, pune la dispoziția studenților o serie de oportunități și oferă atât facilități educaționale, cât și perspective profesionale, dispunând de locuri de cazare la prețuri accesibile, amplasate în imediata vecinătate.

Avantaje

Tradiția de 100 de ani în tot ceea ce înseamnă business, recomandă universitatea ca având cea mai mare deschidere către mediul internațional. Programele de studiu sunt elaborate în conformitate cu noutățile din business și mediu academic, universitatea fiind membră a Network of International Business Schools. Astfel, programele de studiu asigură dezvoltarea profesională, iar tu vei putea face față cu succes și celor mai înalte exigențe ale pieței muncii.  Cea mai bună parte este că programele sunt acreditate de London South Bank University și de Coventry University.

Programe de studii

Mediu academic focusat pe bussiness, universitatea oferă programe de studii axate pe domenii precum: Management, Marketing, Business, Agricultură și Silvicultură sau Management.

De ce International Business Academy?

Dacă cariera în business este ceea ce îți dorești, atunci aici e locul tău! Studiul este diferit și se realizează prin dezbateri, programele fiind orientate către dezvoltarea profesională. Dacă optezi pentru o licență în Marketing, la International Business Academy ai șansa de a studia un an în Danemarca, iar ceilalți doi ani în Germania, Belgia sau Anglia. Deci vei avea parte de o experiență multiculturală extinsă menită să te dezvolte personal.

Aarhus University

Studiază soluții la problemele societății

Localizare 

Universitatea este localizată în „capitala Iutlandei” al cărui nume îl poartă, Aarhus fiind principalul port al țării cu aproximativ 300.000 de rezidenți.

Avantaje 

EDMUNDO se mândrește cu parteneriatele realizate cu Facultatea de Arte, Facultatea de Business și Facultatea de Informatică. Toate acestea se remarcă prin practicile de cercetare și predare cu caracter economic, tehnic, social și cultural. Studiul este axat pe identificarea de soluții pentru problemele societății în care trăim, accentul punându-se pe cercetare.

Programe de studiu 

Alături de Facultatea de Arte, cea de business și cea de informatică, studenții pot beneficia și de programe de studiu în domenii precum: Psihologie, Istorie, Relații Internaționale, Comunicare și Jurnalism, Management, Finanțe și Bănci, Marketing, Antreprenoriat, Sociologie, etc.

De ce Aarhus University?

Universitate publică de prestigiu, Aarhus University este locul ideal al celor care își doresc să facă o schimbare în mediul social în care trăiesc, focusul fiind pe cultură și cercetare. Dacă și tu simți că vrei să găsești soluții la probleme sociale, e momentul să aplici.

University of Southern Denmark

Locul unde inovația se îmbină cu tradiționalul

Localizare 

Universitatea se evidențiază prin cele șapte campusuri situate în sudul Danemarcei: campusul principal Odense din insula Funen, campusurile Slagelse și Copenhaga din insula Zealand, precum și campusurile Kolding, Esbjerg și Sønderborg din peninsula Iutlanda. Consilierii EDMUNDO te pot sprijini să ajungi să studiezi în Sønderborg, oraș cu tradiție ce a aparținut ducilor, fiind apoi donat universității din Aarhus.

Avantaje 

Universitatea oferă acces la programe de studiu tradiționale, dar se axează și pe inovație prin programe de business sau inginerie. De altfel, aici este singurul loc din Scandinavia unde poți să studiezi chiroterapia.

Programe de studii

Universitatea oferă acces la o multitudine de programe, iar EDMUNDO îți poate oferi șansa de a aplica GRATUIT  în cadrul următoarelor specializări: la nivel de licență > Electronică și Telecomunicații, Megatronică sau Inginerie (Electronică și Megatronică), plus programul de master în Inginerie Megatronică.

De ce Southern University?

Plasată în topul primelor 50 de universități tinere din lume, Southern university conferă deschidere către comunitatea științifică și internațională, numărul de programe predate în limba engleză fiind extins.

Copenhagen Business Academy

Focus pe carieră!

Localizare

Copenhagen Business Academy este situată în capitala Danemarcei, Copenhaga și în orașele din apropiere, mai exact în cele 3 campusuri din: Lyngby, Nørrebro şi Valby.

Avantaje

Integrarea de internshipuri în cadrul programelor de studii, este unul dintre cele mai mari beneficii ale universității, pregătind studentul pentru viitoarea carieră grație legăturilor strânse cu mediul de business. Elementul de noutate este modul de predare, bazat pe interacțiunea activă dintre profesori și studenți, clasele de studiu fiind foarte mici. Acest lucru înseamnă mai multă atenție acordată fiecărui student în parte, cadrele didactice împărtășind din propria experiență profesională.

Programe de studii

La Copenhagen Business Academy, teoria se îmbină perfect cu practica, domeniile de studiu pentru care studenții pot aplica sunt: Management, Marketing și Management Turistic.

De ce Copenhagen Business Academy?

Dacă îți dorești să te axezi doar pe aspecte relevante pentru viitoarea ta carieră, aici este locul tău. Metodele inovative de învățare care alternează exercițiile, studiile de caz și proiectele cu lecții individuale au rolul de a pregăti studentul pentru cerințele unei cariere de succes.

Stilul de viață în Danemarca

Danemarca este cunoscută drept o țară veselă! Așadar energia pozitivă a locuitorilor te va molipsi. Îți vei putea petrece timpul liber în cafenelele cu aer specific danez, îți vei face prieteni noi în cadrul campusurilor universitare, te vei inspira din informațiile puse la dispoziție de biblioteci,  vei vizita locuri de o frumusețe unică și vei deveni în fiecare zi o mai bună variantă a ta.

Brusc studiile în Danemarca nu mai par un vis imposibil de atins. Nu-i așa?

Până când se poate aplica la studii în Danemarca?

Deadline-ul pentru a trimite aplicația este: 15 martie – după această dată se vor închide programele de licență.

Echipa EDMUNDO recomandă ca până pe 1 martie să fie trimise și aplicațiile pentru master, pentru șanse cât mai mari de a deveni student în cadrul universității la care îți dorești să studiezi.

Te poate ajuta EDMUNDO să devii student în Danemarca. În mod GRATUIT.

Consilierii EDMUNDO sunt aici pentru a-ți oferi soluțiile necesare unei vieți de student fără griji, tot ce trebuie tu să faci este să ne CONTACTEZI și să APLICI!