Pe măsură ce trece timpul, științele biomedicale se globalizează rapid. Descoperirile medicale, tratamentele și alte cunoștințe medicale sunt împărtășite zilnic întregii lumi, deoarece națiunile din întreaga lume aduc soluții pentru a îmbunătăți viața și bunăstarea cetățenilor. Studierea acestor științe în străinătate te vor ajuta să înțelegi piesele lipsă ale industriei medicale la scară globală, îți vor prezenta noile tehnologii și tratamente și îți vor aduce un viitor în domeniul sănătății.

Științele biomedicale sunt o ramură importantă a medicinii. Aceasta cuprinde numeroase activități, de la crearea mușchilor artificiali din celule pentru tratarea bolilor, până la cercetarea creierului pentru a înțelege stresul și anxietatea.

1. Ce este știința biomedicală?
2. Merită să studiezi științele biomedicale?
3. Cum îți vor dezvolta științele biomedicale setul tău personal de abilități?
4. Ce job poți obține cu o diplomă în științe biomedicale?
5. În ce țări poți studia științele biomedicale?

1. Ce este știința biomedicală?

Un om specializat în știință biomedicală este un om de știință instruit în biologie, în special în contextul medicinii. Acesta are misiunea de a căuta noi tratamente și terapii pentru boli și dizabilități umane.

La nivel global, în fiecare an se cheltuiesc peste 240 miliarde de dolari pentru cercetarea și dezvoltarea biomedicală. Investițiile provin de la organizații private și publice pentru a găsi soluții științifice pentru problemele de sănătate din întreaga lume.

Această știință cercetează condițiile medicale, cum ar fi:

 • Cancer
 • Anemie
 • Diabet
 • Stres
 • Îmbătrânire
 • Fiziologia inimii
 • Meningita
 • Hepatita

2. Merită să studiezi științele biomedicale?

Oamenii de știință efectuează cercetări științifice și de laborator pentru a găsi diagnosticul și tratamentul bolilor umane. Vei testa și analiza fluidele și țesuturile corpului pentru a găsi tratamente. În funcție de specializarea aleasă, va trebui să studiezi domenii precum anatomie, fiziologie, genetică, microbiologie, matematică și psihologie. Nu vei intră în contact direct cu pacienții.

Prin căutarea tratamentelor pentru anumite boli ajuți indirect oamenii să supraviețuiască și să trăiască mai mult. O să îți aduci aportul pentru crearea noilor tehnologii și îmbunătățirea celor vechi, vei căuta soluții pentru problemele globale sau vei construi și repara echipamente biomedicale. Studiile tale vor contribui la binele umanității.

O să ai parte de o mulțime de sesiuni practice și de laborator în timpul studiilor pentru diploma în științe biomedicale. Chiar dacă s-ar putea să pară copleșitor, de fapt este o oportunitate uimitoare de a obține experiență semnificativă într-un laborator de cercetare și de a învăța toate abilitățile de bază de care un om de știință are nevoie.

Deși toate domeniile sunt utile, sănătatea și științele biomedicale sunt domeniile în care vei ajuta la dezvoltarea de medicamente noi sau crearea tehnicilor chirurgicale pentru a-i trata pe cei care au nevoie.

3. Cum îți vor dezvolta științele biomedicale setul tău personal de abilități?

Vei câștiga experiență în activitatea de laborator în timpul anilor de studiu, iar acest lucru te va dota cu abilitățile de care o să ai nevoie pentru a planifica, conduce și evalua experimente. De asemenea, vei învăța tot ce ține de regulile de securitate, sănătate și cercetare și îți vei îmbogăți cultura în ceea ce privește literatura științifică. Iată alte câteva abilități pe care le vei dezvolta pe parcursul anilor de studiu:

 • abilități analitice și de rezolvare a problemelor
 • calcularea și utilizarea statisticilor
 • analiza, evaluarea și interpretarea datelor
 • management de proiect
 • organizare și managementul timpului
 • comunicare orală și scrisă
 • lucrul în echipă – de la lucrări de laborator sau activități precum sport sau muncă voluntară.

Deși nu pare, scrisul și comunicarea în general sunt o parte crucială a oricărei cariere științifice. Dacă efectuezi o cercetare de ultimă generație, vei dori să o comunici cu ceilalți colegi. De asemenea, va trebui să poți comunica cu grupurile publice și non-științifice care ar putea fi în măsură să îți susțină activitatea. Dacă te afli într-un domeniu medical, trebuie să poți scrie rapoarte și diagrame pentru colegii tăi și să comunici în mai multe moduri diferite cu medicii.

4. Ce job poți obține cu o diplomă în științe biomedicale?

Dacă ai luat vreodată în considerare o carieră în științele biomedicale, nu există un moment mai bun ca prezentul să te axezi pe acest domeniu. Iată de ce viitorul pare promițător pentru cei cu studii în domeniul sănătății.

Mai întâi trebuie să finalizezi programul de studiu de 3 ani în știința biomedicală. Acești ani de studiu includ cercetări de laborator de primă mână, precum și cursuri și tutoriale. În ultimul an va trebui să îți alegi o specializare, dar până atunci vei explora toate domeniile ce țin de această știință.

Dacă vrei să lucrezi ca om de știință biomedicală, vei avea nevoie de cel puțin un an de practică în laborator. Acest lucru îți oferă experiență de primă mână și îți va aduce beneficii în viitoarea carieră. Poți efectua munca de laborator ca parte a unui stagiu de vară în timp ce studiezi pentru diploma ta.

Oportunitățile de locuri de muncă în științe biomedicale includ:

 • Om de știință biomedicală / om de știință din domeniul sănătății – analizează probe de lichide pentru a sprijini doctorii să pună diagnostice și să trateze pacienții
 • Biotehnolog – cercetează plante, animale și genetică
 • Criminalist – furnizează dovezi științifice pentru cazurile legale
 • Microbiolog – studiați microorganisme și procese
 • Fizician medical – specializat în știința asistenței medicale
 • Tehnician – lucrează într-un laborator ca parte a unei echipe de cercetare științifică
 • Toxicolog – evaluează impactul materialelor toxice asupra mediului

Deși nu are legătură directă cu domeniul tău, poți alege o ramură non-medicală, cum ar fi știința alimentelor. Aceasta folosește fondul științific pentru a testa siguranța alimentelor înainte de a fi distribuite publicului.

5. În ce țări poți studia științele biomedicale?

EDMUNDO te poate ajuta să aplici gratuit la cursuri de științe biomedicale la universități din Marea Britanie și Spania.

Cei care aleg să studieze științele biomedicale în străinătate obțin o viziune distinctă a modului în care funcționează viața de zi cu zi într-o altă parte a lumii. Dacă intenționați să urmați o profesie în care interacțiunile personale sunt importante, cum ar fi cele din industria medicală, călătoriile îți pot crește compasiunea pentru cei din alte categorii sociale și culturale.

Viitorii medici din lume, cercetătorii și mulți alți profesioniști din domeniul sănătății și al medicinii sunt incredibil de valoroși.

Universitățile internaționale oferă o mare varietate de programe de studiu în zona biomedicală. De asemenea, oferă oportunități atât în ​​timpul, cât și după terminarea studiilor, precum cursuri de vară care vă ajută să vă îmbunătățiți abilitățile și care vă vor aduce stagii de practică sau chiar locuri de muncă.

Universitatea Swansea oferă programe de studiu pentru domeniul biomedical. Vei studia o gamă cuprinzătoare de subiecte, inclusiv anatomia și fiziologia umană, biologia celulelor, genetica, farmacologia și neuroștiința. Universitatea îți va pune la dispoziție din al doilea an de studiu programe de practică. Vei putea alege dintre aceste ramuri: științe medicale în practică, întreprindere și inovație și știință medicală în cercetare.

Programul de Științe Biomedicale de la Universitatea York St John îți permite să studiezi cauzele bolilor umane și să descoperi efectele acestor boli la nivel molecular și celular. Vei studia biologia umană atât în ​​starea normală, cât și în starea bolii, apoi vei învăța să găsești diagnosticul și tratamentul bolilor umane.

EDMUNDO te poate consilia gratuit!

Dorești să afli cum poți să studiezi științele biomedicale în străinătate? Contactează-ne AICI și îți putem oferi consiliere gratuită! Îți vom spune tot ce trebuie să știi despre studiul la universitățile internaționale și modul în care funcționează procesul de admitere. De asemenea, consilierii noștri te pot ajuta gratuit să alegi universitatea care ți se potrivește cel mai bine!

Ne poți contacta și pe Facebook sau pe Instagram

Categorii: Blog