University of Southern Denmark [SDU] este considerată a fi a 3-a cea mai importantă şi mare universitate din Danemarca. Aceasta s-a clasat ani la rând în topurile celor mai bune universităţi din lume [conform Times Higher Education World University Rankings sau QS World University Rankings].

Universitatea are peste 30.000 de studenţi înscrişi în cele 6 campusuri pe care le deţine, iar dintre aceştia aproape 20% provin din străinătate. Asta înseamnă că, anual, la University of Southern Denmark se înscriu aproximativ 5.000 de studenţi internaţionali!

Sunt multe de povestit despre această universitate de top din Danemarca. De aceea, te invităm să descoperi mai multe despre programele de studii şi actele necesare pentru înscriere la SDU mai jos.

1. Scurt istoric
2. Facultăţile şi programele de studii pentru care poţi aplica
2.1. Programe de Licenţă şi Master la SDU
2.1.1. Programe de Bachelor/Licenţă
2.1.2. Programe de Master
3. Campusurile universităţii
3.1. Campusuri cu atracţii turistice
4. Acte necesare şi demersuri legale
5. Mai multe #InterestingFacts despre University of Southern Denmark
6. Deadlines de aplicare pentru SDU

studiaza business si economie la university of southern denmark

1. Scurt istoric

Southern Denmark a primit pentru prima dată studenți în campusul din Odense în septembrie 1966, dar a devenit „University of Southern Denmark” abia în anul 1998.

Crearea universităţii SDU, ca instituţie, a fost posibilă datorită uniunii dintre Universitatea din Odense, Școala de Afaceri și Inginerie din Danemarca de Sud, Centrul Universitar de Sud din Iutlanda și Biblioteca Universitară din Danemarca de Sud.

Astfel, University of Southern Denmark a reuşit să devină singura universitate din Scandinavia care oferă un program de studii în chiroterapie (Clinical Biomechanics) predat în limba daneză.

2. Facultăţile şi programele de studii pentru care poţi aplica

University of Southern Denmark oferă educație GRATUITĂ de nivel mondial și se angajează anual într-o misiune care presupune schimbarea societăţii prin încurajarea tinerilor studenţi să-şi depăşească barierele.

University of Southern Denmark cuprinde cinci facultăți organizate în 32 de departamente, 11 centre de cercetare și o bibliotecă universitară:

 • Facultatea de Științe Umaniste
 • Facultatea de Științe ale Naturii
 • Facultatea de Inginerie
 • Facultatea de Științe Sociale
 • Facultatea de Științe ale Sănătății

În ultimii ani, numărul de programe cu predare în engleză a fost considerabil extins, așa că numărul acestora a ajuns la 67. Astfel, universitatea se concentrează acum pe domenii precum comunicarea, tehnologia informației și biotehnologie.

2.1. Programe de Licenţă şi Master

Pe lângă o gama largă de discipline tradiționale [Management, Economie], universitatea oferă și numeroase programe de Business și Inginerie ce pun mare preț pe inovație. Astfel, consilierii EDMUNDO te pot ajuta să aplici pentru următoarele programe de studii:

2.1.1. Programe de Bachelor/Licenţă

 • BEng in Electronics (predat în limba engleză)
 • BSc in Engineering in Electronics (predat în limba engleză)
 • BSc in Engineering in Mechatronics (predat în limba engleză)
 • BEng in Mechatronics
 • BSc in Engineering (Innovation and Business)

2.1.2. Programe de Master

 • MSc in Engineering – Electronics [Odense]
 • MSc in Engineering – Electronics [Sønderborg]
 • MSc in Engineering – Engineering, Innovation and Business
 • MSc in Engineering – Mechatronics
 • MSc in Engineering – Robot Systems (Advanced Robotics Technology/Drones and Autonomous Systems)
 • MSc in Engineering – Software Engineering
studiaza inginerie la university of southern denmark in danemarca

3. Campusurile universităţii

University of Southern Denmark are şase campusuri situate în partea de sud a Danemarcei:

 • Campusul principal Odense din insula Funen
 • Campusurile Slagelse şi Copenhaga din insula Zealand
 • Campusurile Kolding, Esbjerg si Sønderborg (ori Alsion) din peninsula Iutlanda.

Noi te putem ajuta să studiezi în cadrul campusului Odense [cel mai mare campus al universităţii] şi în campusul universitar din Sønderborg.

3.1. Campusuri cu atracţii turistice

Ambele oraşe reprezintă atracţii turistice deosebite, în special Sønderborg, unde te poţi bucura de Castelul Sønderborg şi Casa Sandbjerg.

Castelul Sønderborg se află în centrul orasului şi găzduieşte un muzeu de istorie şi cultură daneză, deschis tot timpul anului. Casa Sandbjerg a aparţinut timp de mulţi ani ducilor din Sønderborg şi apoi familiei Reventlow, astfel că dacă îţi doreşti să locuieşti într-un loc unic din Danemarca, oraşul Sønderborg este alegerea potrivită!

4. Acte necesare şi demersuri legale

Ca cetăţean al Uniunii Europene va trebui să trimiţi aplicaţia ta online către SIRI (Agency for International Recruitment and Integration) pentru un document de rezidenţă European.

Dacă vrei să deschizi un cont bancar în această ţară vei avea nevoie de un Civil Registration Number (CPR). Consilierii EDMUNDO te pot ajuta cu mai multe detalii despre obţinerea acestui număr civil de înregistrare în Danemarca dacă îi contactezi aici.

În ceea ce priveşte asigurarea de sănătate, dacă beneficiezi de una activă în România, aceasta este valabilă şi în Danemarca. Este important să ai cardul de sănătate la tine pentru a demonstra existenţa acesteia.

5. Mai multe #InterestingFacts despre University of Southern Denmark

Pe lângă gama variată de programe de studii pe care universitatea o oferă, SDU deţine peste 500 parteneriate cu instituţii şi universităţi din străinătate. Astfel, ca student/ă aici ai şansa să participi la studii de experienţă sau programe de „Study Abroad” în locuri unice din lume.

De asemenea, universitatea primeşte studenţii absolvenţi pentru joburi în interiorul instituţiei. Mii de studenţi activează ca parte din „Staff” în toate cele 6 campusuri ale universităţii. Aceştia ajută studenţii din anii mai mici prin a-i îndruma sau a le oferi sfaturi în timpul anilor de studii.

studenti la university of southern denmark in danemarca

6. Deadlines de aplicare pentru SDU

Crezi că programele de studii de la University of Southern Denmark ţi se potrivesc perfect? Super! Atunci eşti pregătit/ă să aplici!

Poţi trimite aplicaţia ta online, cu ajutorul unui consilier EDMUNDO, până la:

 • Data de 1 martie [pentru studiile de Master]
 • Data de 15 martie [pentru studiile de Bachelor/Licenţă]

Vestea bună este că este posibil să aplici înainte de a absolvi liceul! Astfel, poţi trimite diploma de Bacalaureat şi foaia matricolă după ce ai finalizat studiile de liceu şi după ce ai primit un mail de confirmare din partea SDU.

Vrei să afli mai multe detalii despre University of Southern Denmark? Ne poţi contacta oricând aici sau pe paginile noastre de social media: Facebook sau Instagram.