Ingineria este unul dintre cele mai populare domenii de studiu din lume. Inginerii se folosesc de creativitatea proprie pentru a oferi soluţii la problemele zilnice ale societăţii şi pentru a aduce îmbunătățiri acolo unde este nevoie.

Un inginer poate fi încadrat în toate ramurile tehnologiei, de la Electronică, Biomedicină sau Transport, până la IT sau Arhitectură.

Ești pasionat/ă de Matematică, Fizică sau Chimie, dar încă nu ești sigur/ă dacă un program de studiu în domeniul Ingineriei este o alegere potrivită pentru viitorul tău? În cele ce urmează îți vom prezenta acest domeniu al Științelor Exacte în amănunt! Cine ştie, poate te va ajuta să faci alegerea corectă.

1. Programe de studiu cu grad mare de angajabilitate
2. Job-ul de Inginer este unul dintre cele mai bine plătite job-uri
3. Șanse de a avansa profesional și personal
4. Doar un pas până la Antreprenoriat
5. Job-ul plin de fericire
6. Cei mai ingenioşi oameni ai planetei
7. La ce universităţi din Danemarca poţi studia Ingineria?

1. Programe de studiu cu grad mare de angajabilitate

Job-ul de inginer este popular și la mare căutare oriunde în lume. Studenții din cadrul Facultăților de Inginerie din Danemarca sunt căutați anual pentru angajare încă din timpul studiilor.

Acesta este domeniul de studii cu unele dintre cele mai mari posibilități de angajare din toate țările din Europa. Șansele să găsești un job de inginer bine plătit chiar după absolvire sunt mari, de aceea mii de studenți aleg să urmeze, anual, acest domeniu de studii la universitățile din Danemarca.

„Ceea ce găsim aici este poate una dintre cele mai pure forme de democrație. Cursurile sunt atent pregătite, profesorii de asemenea, iar metoda de învățare este lipsită de orice fel de rigidități și chiar de unele rigori, putând spune că învățământul este ușor neconvențional. Aici orice tip de creativitate este încurajat, la fel cum se încurajează și exprimarea opiniilor personale, care pot intra în contradicție cu cele expuse de profesori, spre exemplu.”

Antonia Tomuş – studentă la Inginerie în cadrul KEA – School of Design and Technology

2. Job-ul de Inginer este unul dintre cele mai bine plătite job-uri

Te-ai gândit vreodată cât vei câștiga la primul tău job după absolvirea unei universități? În ceea ce privește Ingineria, îți putem spune că salariile nu sunt deloc mici.

De exemplu, un salariu de debutant [proaspăt absolvent de Licență] pentru un inginer chimic pornește de la suma de $57,000/an [conform unui studiu efectuat de revista Forbes în anul 2015].

Desigur, suma acestui salariu se poate dubla sau chiar tripla în timp, odată ce reușești să acumulezi mai multă experiență în domeniul tău de activitate. Un alt studiu arată că inginerii câștigă cu aproximativ 65% mai mulți bani decât oamenii de știință.

3. Șanse de a avansa profesional și personal

Ca Inginer ți se vor deschide multe portițe pentru a avansa în funcție sau pe un departament clasat mai sus în ierarhie. Acesta este domeniul în care progresul tău profesional este observat ușor și apreciat de către managerii companiei în care activezi.

De asemenea, ai şansa să dezvolți și abilități personale, precum cele de leadership, time management și organizare la locul de muncă. Vei învață, încă de la primul tău job, să te adaptezi muncii în echipă, să analizezi și să rezolvi problemele întâmpinate și să te înveți cu deadline-urile.

Inginerii sunt unii dintre cei mai preciși și exacți specialiști, de aceea domeniul Ingineriei aparține domeniului de Științe Exacte.

4. Doar un pas până la Antreprenoriat

Ştiai că o parte considerabilă dintre antreprenorii momentului, mai exact 20% dintre aceștia [Fortune 500 CEOs] au studiat Ingineria?

Nu sunt neobişnuite aceste facts, având în vedere că studierea Ingineriei presupune să fii șef de proiecte sau să conduci echipe întregi pentru a îndeplini obiectivele proiectelor.

În plus, în cadrul Universităților specializate pe profilul Ingineriei, vei urma și câteva ore de Business și Economie, pentru a crea un portofoliu întregit de cunoștințe de specialitate.

5. Job-ul plin de fericire

Un program flexibil de muncă, multă creativitate, salarii mari și beneficii multiple la locul de muncă. Cam așa arată rețeta succesului. Cel puțin în cazul inginerilor.

Datorită factorilor enumerați mai sus, aceștia au fost catalogați a fi unii dintre cei mai fericiți oameni la locul de muncă. O altă garanție a unui loc de muncă benefic pentru viitorul tău după absolvire.

6. Cei mai ingenioşi oameni ai planetei

Cuvântul „inginer” provine din latină şi se traduce ca „ingeniozitate. În orice domeniu, fie că este vorba de Electronică, IT sau Medicină, Inginerii sunt cei care gândesc şi creează soluţii pentru problemele zilnice.

Inginerii contribuie zilnic în societate cu invenţii moderne, adaptarea modelelor vechi la nevoile actuale sau pur şi simplu cu repararea sistemelor sau obiectelor folosite zilnic în activitatea unei companii.

Datorită lor lumea se îndreaptă înspre un viitor strălucit, unde problemele precum poluarea, producerea medicamentelor, producerea energiei sau arhitectura oraşelor vor avea soluţii reale.

7. La ce universităţi din Danemarca poţi studia Ingineria?

Învățământul superior danez prezintă un mediu de învățare informal conceput pentru a promova creativitatea, auto-exprimarea, gândirea analitică și critică a tinerilor studenţi.

În Danemarca vei descoperi cursuri concentrate pe nevoile tale, precum şi profesori mereu dispuşi să te ajute oricând cu diverse probleme întâmpinate în anii de studiu.

Astfel, în această ţară poţi urma cursuri GRATUITE, de top, la unele dintre cele mai bune universităţi din lume [top 400 universităţi din lume conform QS World University Rankings 2019] şi din Scandinavia [Aarhus University se află pe locul 9 în topul celor mai bune universităţi din Scandinavia]. Poţi opta atât pentru, Bachelor/Licenţă, cât şi pentru Master pentru următoarele programe de studiu legate de Inginerie:

 • Mechanical Engineering
 • Materials Science Engineering
 • Global Business Engineering
 • Civil Engineering
 • Architectural Technology & Construction Management
 • Engineering – Mechatronics
 • Engineering (Electronics)
 • Automation Engineering
 • Engineering in Biotechnology
 • Chemical and Biotechnical Science
 • Computer Engineering

În funcţie de preferinţele tale poţi alege, împreună cu un consilier EDMUNDO, să studiezi programele de studiu din domeniul Ingineriei enumerate mai sus, la următoarele universităţi daneze:

 • VIA University College
 • University of Southern Denmark
 • University College of Northen Denmark
 • University College Denmark (UCL)
 • University College Absalon
 • KEA – School of Design and Technology
 • Dania Academy
 • Business Academy Aarhus
 • Aarhus University

Ingineria este o alegere sigură și potrivită pentru orice pasionat de matematică sau științe. Acest domeniu de studiu cuprinde cursuri din mai multe arii ale educației, inclusiv economie, etică sau business.

În plus, ai şansa să studiezi în majoritatea orelor disciplinele preferate de tine, adică matematică, fizică și chimie. Să nu uităm și de proiectele cool la care vei participa împreună cu profesorii și colegii tăi din universitate, dar și de schimburile de experiență sau internship-urile la care te poți înscrie din anul 2 de studii!

EDMUNDO este alături de tine!

Dacă articolul nostru te-a convins să faci pasul cel mare spre a studia Ingineria în Danemarca, contactează-ne AICI!

Poţi trimite aplicaţia ta online, cu ajutorul unui consilier EDMUNDO, până la:

 • Data de 1 martie [pentru studiile de Master]
 • Data de 15 martie [pentru studiile de Bachelor/Licenţă]

De asemenea, ne poţi scrie oricând pe Facebook sau Instagram pentru a-ţi oferi mai multe detalii despre studiul Ingineriei în Danemarca.