Studiul în străinătate este mai mult decât o experiență academică – este o experiență de viață. Statisticile arată ca numărul de studenți internaționali a ajuns la 3,7 milioane și este în creștere cu aproximativ 12% în fiecare an.

Studiul în străinătate a devenit unul dintre cele mai importante componente ale unui viitor mai productiv. Să călătorești în anii tăi de formare, să vezi lumea și să interacționezi cu diferite culturi, poate fi o experiență cu adevărat definitorie, una care trezește o dorință de a explora, a învăța și a crește.

1. Cum ne formează studiul în străinătate?
1.1 Dezvoltarea abilităților
1.2 Găsirea unui loc de muncă mai rapid după absolvire
1.3 Salarii mai mari de pornire
1.4 Maturizare
1.5 Socializare
2. Destinații de studiu
2.1 Marea Britanie
2.2 Italia
2.3 Danemarca
2.4 Suedia
3. De ce este esențial studiul în străinătate?

1. Cum ne formează studiul în străinătate?

Timp de mai mulți ani, beneficiile de a studia în străinătate au fost descrise în propoziții ca acestea: „Ți se va schimba complet viața!“ și „Vei veni înapoi o nouă persoană.“

Institutul pentru Educație Internațională a Studenților (IES) a efectuat un studiu pentru a explora impactul pe termen lung al studiului în străinătate asupra vieții personale, profesionale și academice ale studenților. Iată câteva concluzii interesante:

1.1 Dezvoltarea abilităților

Cei mai mulți absolvenți internaționali au declarat că pe parcursul studiilor universitare și-au dezvoltat abilități valoroase pentru locul de muncă, cum ar fi: dezvoltarea competențelor lingvistice, înțelegerea culturală, adaptabilitatea și încrederea în sine.

1.2 Găsirea unui loc de muncă mai rapid după absolvire

 • 97% din studenții internaționali și-au găsit locuri de muncă în termen de 12 luni de la absolvire.
 • 87% dintre elevi au spus că studiul în străinătate a influențat experiențele lor ulterioare educaționale. Statisticile arată că studiul în străinătate crește șansele de angajare. După absolvire, 74% dintre studenți au raportat că au început o carieră profesională.
 • Trei sferturi dintre respondenți au afirmat că au dobândit seturi de competențe care le-au influențat acestora viitoarea carieră. Companiile sunt dispuse să angajeze studenți pe baza unei scrisori de recomandare de la universități din străinătate.
 • 64% dintre angajatori cred că o experiență internațională este importantă pentru recrutare.

1.3 Salarii mai mari de pornire

 • Salariul de pornire în străinătate este de aproximativ 10 ori mai mare decât cel din țară.
 • Salariul de pornire este cu 25% mai mare pentru cei care aleg să studieze în străinătate.

1.4 Maturizare

Se accelerează procesul de maturizare.

 • 95% dintre elevii care au fost chestionați au recunoscut că studiul în străinătate a servit drept catalizator pentru maturizarea lor, iar 96% au raportat creșterea încrederii în sine.

1.5 Socializare

 • Mai mult de 50% dintre respondenți sunt încă în contact cu prietenii pe care i-au întâlnit atunci când studiau în străinătate.
 • 98% dintre elevi au declarat că studiul în străinătate i-a ajutat să înțeleagă mai bine propriile lor valori culturale și prejudecățile, iar 82% au spus că i-a ajutat să-și dezvolte un mod mai avansat de a privi lumea.
 • 4.94% au declarat că experiența lor de studiu în străinătate continuă să le influențeze interacțiunile cu oamenii din diferite culturi.

2. Destinații de studiu

Experiența internațională este una dintre cele mai esențiale componente ale învățământului superior în secolul 21.

 • Statele Unite ale Americii*, Marea Britanie, Germania, Franța și Italia sunt cele mai populare țări-gazdă pentru studenții internaționali. Jumătate din toți studenții internaționali aleg să studieze în aceste cinci țări.
 • Regiunile care găzduiesc cel mai mare număr de studenți internaționali sunt America de Nord, Europa de Vest (57% din totalul studenților internaționali) și Europa de Est (10%).
 • Studenții internaționali care aleg ca domeniu științele sociale, afaceri și drept, merg în primul rând în țările vorbitoare de limba engleză pentru a studia (mai mult de 30% din numărul total). Australia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, împreună, găzduiesc 36% din totalul studenților străini din întreaga lume.

*Dacă ești interesat să studiezi în America, poți apela la colegii noștri de la Edmerica, iar pentru Franța sau Germania îi poți contacta pe colegii noștri de la Universalio.

2.1 Marea Britanie

Mii de studenți internaționali aleg Marea Britanie în fiecare an, fiind țara cu un grad înalt de popularitate. Cu o populație diversă și o reputație pentru educație de prestigiu, Marea Britanie este aleasă de mulți dintre studenți.

Aceasta este a doua destinație cea mai populară pentru studenții internaționali. Potrivit statisticilor oficiale, 458.520 de studenți internaționali au studiat la universități din Marea Britanie.

2.2 Italia

Italia este o destinație populară pentru studenții internaționali. Aceasta oferă învățământ superior de calitate, cu mai multe taxe de școlarizare la prețuri accesibile decât alte țări din Europa de Vest.

Există aproximativ 32.000 de studenți internaționali în Italia, inclusiv studenții care sunt înscriși în programele de schimb. Țara are o istorie bogată și o tradiție a învățământului superior.

2.3 Danemarca

Reputația Danemarcei ca fiind cea mai fericită țară din lume nu este doar rezultatul politicii, culturii sau istoriei sale. Este, de asemenea, un efect al politicii deschise față de studenții internaționali, care sunt văzuți de comunitățile daneze ca o parte esențială a unei națiuni sănătoase și de succes. Țara nordică oferă școlarizare gratuită, costuri de educație scăzute și multe alte facilități, inclusiv consiliere în carieră.

Numărul studenților internaționali care aleg să studieze în Danemarca continuă să crească. Statisticile arată că 6.732 de studenți internaționali au ales Danemarca.

2.4 Suedia

Guvernul suedez investește foarte mult timp și bani în sistemul lor de învățământ superior. Vei fi bucuros să știi că majoritatea cursurilor sunt predate în limba engleză și vei beneficia de îmbunătățirea gândirii critice și a abilităților interpersonale, având parte de o comunicare deschisă cu profesorii.

Statisticile arată că aproximativ 37.834 de studenți internaționali aleg să studieze în Suedia.

3. De ce este esențial studiul în străinătate?

Trăim într-o lume tot mai globalizată. Noile tehnologii au condus la integrarea internațională a piețelor naționale și a întreprinderilor. Pentru a concura cu succes pe piața mondială, întreprinderile multinaționale și cele mai mici au nevoie de angajați cu competențe și cunoștințe culturale și de limbi străine.

70% din întreprinderile din Regatul Unit apreciază abilitățile de limbi străine în rândul angajaților, iar 38% dintre întreprinderi consideră competențele lingvistice deosebit de utile în construirea de relații cu clienții și furnizorii.

Este clar că angajatorii caută candidați cu studii în străinătate. Studenții care doresc să lucreze în lumea noastră profund interconectată pot alege să studieze în străinătate.

Nu există nici o îndoială că studiul în străinătate îți va schimba viața. Acesta îți oferă o șansă de a experimenta alte culturi, de a-ți face prietenii internaționale și de a învăța limbi noi. Toate acestea pentru a-ți îmbunătăți perspectivele de locuri de muncă, contribuind la dezvoltarea personală!

Sperăm că aceste statistici care reflectă realitățile moderne te-au ajutat să obții o imagine mai clară a acestei experiențe unice de schimbare a vieții și să înțelegi beneficiile de a studia în străinătate. Desigur, această experiență te va provoca și la nivel personal. Este, de asemenea, o investiție în viitorul tău, atât academic cât și profesional, pentru că experiența studiului în străinătate este extrem de valoroasă.

EDMUNDO este alături de tine!

Contactează-ne AICI pentru mai multe detalii. De asemenea, ne găseşti şi pe Facebook şi Instagram. Consilierii noștri sunt aici să îți răspundă oricărei nelămuriri. Vei vedea că întregul proces de aplicare poate deveni foarte ușor împreună cu noi.

Categorii: Blog