Viitorii studenţi ar trebui să fie cea mai importantă resursă a unei societăți, deoarece ei clădesc prezentul și asigură viitorul.

Tinerii din România care termină liceul și doresc să devină studenți sunt de multe ori dezorientați. Acest lucru se datorează faptului că ei nu au un plan pentru urmarea unei cariere educaționale și mai apoi profesionale.

1. Grupul EDUCATIVA susține tinerii români

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale, care dezvoltă proiecte în domeniul educațional și oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Interesele viitorilor studenți sunt puse pe primul loc, iar pentru ai ajuta au fost create de-a lungul anilor mai multe servicii de consiliere profesională care să-i îndrepte pe aceștia către cariera pe care și-o doresc.  

Anual, aproximativ 6.000 de tineri români aleg să studieze în străinătate deoarece, peste hotare, găsesc oferte atractive și oportunități de angajare reale după încheierea studiilor.

2. EDMUNDO – Serviciu gratuit de consiliere a viitorilor studenţi

Consilierii Edmundo pot să îţi ofere sprijin gratuit în legătură cu:

 • alegerea universității și a programelor de studiu potrivite;
 • realizarea dosarului de admitere;
 • costurile de școlarizare;
 • modalitățile de finanțare;
 • metode de a te integra ușor în comunitatea de studenți care învață în străinătate.

EDMUNDO este serviciul gratuit de consiliere care oferă tinerilor informații și asistență pentru admiterea la instituții de învățământ superior din întreaga lume.

Edmundo are parteneriate cu peste 140 de universități din Europa, America, Asia și chiar Australia. Acestea oferă tinerilor programe variate pentru studii de licență sau masterat.

A. Admitere pe loc la universități internaționale

De asemenea, anual, Edmundo organizează un eveniment important pentru tinerii români, Spot Admissions – o sesiune de admitere simplificată, la care tinerii pot susține interviul în fața reprezentanților universităților partenere și pot afla rezultatul  admiterii pe loc.

3. UNIVERSALIO – Consiliere individuală

Dacă dorești să ai lângă tine un profesionist, care să te sfătuiască la fiecare pas al procesului de admitere la o universitate din străinătate te poți adresa consilierilor Universalio care după o amplă discuție inițială te vor asista în selecția programelor academice și surselor de finanțare, construirea aplicațiilor și a dosarului de admitere.

De asemenea, în cele 20-30 de ore pe care ți le va dedica în totalitate, consilierul Universalio te va ajuta și în procesul de integrare ca student într-o țară străină.

Poți studia la cele mai renumite universități din lume

Prin serviciul educațional Universalio viitorii studenți pot accesa orice program de licență din străinătate, chiar dacă nu există un parteneriat stabilit între acestea și Educativa prin serviciul Edmundo. Viitorii studenți pot aplica la cele mai renumite universități din lume, cele situate în fruntea clasamentului internațional al instituțiilor de învățământ superior.

Peste 1.000 de elevi și studenți au fost consiliați în ultimii șase ani prin serviciul Universalio pentru a urma studii la universități din străinătate, precum:

 • Oxford;
 • Cambridge;
 • Imperial College London;
 • UCL;
 • Edinburgh;
 • Manchester;
 • Amsterdam;
 • Rotterdam;
 • Maastricht (în Olanda)
 • Sciences-Po;
 • Sorbona;
 • Strasbourg (în Franța).

A. Ia legătura cu consilierii Universalio

În cazul Universalio, modul de lucru al consilierilor cu aplicanții este foarte personalizat și pot fi accesate cele mai performante programe de studiu pentru viitori studenți. De aceea acest serviciu de consultanță educațională este contra cost.

Se vor lua în considerare toate criteriile importante în alegerea și aplicarea la universitățile dorite, iar costurile asociate cu partea de consultanță sunt raportate la destinațiile sau programele de studiu alese şi particularitățile universităților – în ceea ce privește admiterea.

Contactează un consilier Universalio aici!

4. EDMERICA – Studii de licență sau master în SUA

Admiterea la universitățile americane poate fi destul de dificilă dacă nu ești bine informat despre cerințele instituțiilor de învățămât superior de acolo, mai ales că sistemul de învățămât din SUA este structurat destul de diferit față de cel din România.

Pentru tinerii care doresc să-și trăiască visul peste ocean a fost dezvoltat serviciul de consiliere educațională EDMERICA.

Consilierii Edmerica te pot ajuta să selectezi cursurile care ți se potrivesc și universitatea care satisface cel mai bine nevoile tale.

Totodată, te pot ajuta cu elaborarea dosarului de admitere și integrarea ulterioară în campus.

Consilierea se extinde și în perioada post-admitere. Și în acest caz, serviciul de consiliere educațională este contra cost.

5. FINS – Finanțare pentru studii în străinătate

Cel mai mare impediment resimțit de tineri și de familiile acestora în urmarea studiilor universitare în străinătate este considerat finanțarea.

Există însă soluții foarte ușor de accesat dacă ai lângă tine un consilier educațional, iar în plus, pentru tinerii români care sunt înscriși la cursuri de master,  EDUCATIVA a realizat și un serviciu de finanțare – FINS.

Prin FINS poate fi obținută finanțare în valoare de până la 12.000 EUR pentru un an de studii și până la 18.000 EUR pentru 2 ani de studii.

Această finanțare poate să acopere mai multe cheltuieli precum taxe de școlarizare, cheltuieli lunare de masă și cazare, cărți și alte materiale didactice, asigurări medicale și chiar urgențe sau cheltuieli neprevăzute.

FINS îți pune la dispoziție și un calculator de credite pentru a te ajuta să înțelegi mai bine nevoile financiare pe care le ai dacă urmezi studii în străinătate.

De asemenea, vei găsi pe platforma online dedicată acestui serviciu toate detaliile legate de dobânda creditului și perioada de rambursare a acestuia.

6. REVIRO – Reintegrarea tinerilor pe piața de muncă

Serviciile dezvoltate de grupul EDUCATIVA vizează și reintegrarea tinerilor care au urmat studii universitare în străinătate pe piața muncii din România, iar pentru cei care se întorc cu o diplomă a fost creat proiectul REVIRO.

Consilierii Reviro lucrează cu unele dintre cele mai importante companii din România și are ca scop identificarea joburilor interesante și provocatoare pentru persoanele care au studiat sau au lucrat în străinătate.

7. Ne poți contacta oricând!

Dacă ești interesat de oricare dintre aceste servicii de consiliere educațională ia legătura cu noi.

Grupul EDUCATIVA te poate consilia indiferent de de profilul educațional sau profesional pe care dorești să-l urmezi!

Categorii: Blog

%d blogeri au apreciat: