Peste 100 de universități și instituții de învățământ vor fi prezente în această lună la cea de-a XXV-a ediție a RIUF – The Romanian International University Fair.

Întâlnirile vor avea loc în patru mari orașe din țară:

  • București: 19-20 octombrie
  • Cluj-Napoca: 22 octombrie
  • Iași: 24 octombrie
  • Constanța: 26 octombrie

Mii de programe educaționale vor fi prezentate la RIUF 2019

La aceste eveniment educațional de amploare, cel mai mare din Europa de Sud și de Est, tinerii vor putea alege din mii de programe de studiu. Peste 7.000 de programe vor fi prezentate la București. De asemenea, peste 6.000 de oferte vor fi prezentate la evenimentele din Cluj-Napoca și Iași. La RIUF Constanța vor fi prezentate peste 4.500 de programe educaționale.  

Printre instituțiile de învățământ care se adresează tinerilor se numără universități din Europa, dar și de peste ocean. Astfel vor fi prezente numeroase instituții din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Franța, Elveţia, SUA, Germania, Spania, Italia, Austria sau România. Aici poți găsi lista completă a expozanților la RIUF.

Programele de licență și de masterat sunt foarte variate și acoperă o gamă largă de domenii de la IT, inginerie, medicină, drept sau finanțe și management până la domenii din industriile creative, cum ar fi design sau arhitectură, dar și fashion.

Cu oferte variate vor fi prezente și instituțiile de învățământ din Elveția care sunt specializate în Business și Hotel Management.

Informații direct de la reprezentanții universităților

Unul dintre cele mai importante atuuri ale RIUF este că acest eveniment îi aduce anual pe tinerii interesați să studieze în străinătate față în față cu reprezentanții universităților de peste hotare și din România.

RIUF este și ocazia perfectă pentru viitorii studenți să îi întâlnească și pe consilierii Edmundo, care îi pot ajuta să selecteze cele mai bune oferte pentru ei.

La acest eveniment educațional poți afla mai multe și despre partea financiară a studiilor în străinătate. Pentru viitorii studenții se pune la dispoziție un fond de burse de peste 3,5 milioane de euro. Unele universități oferă burse individuale studențiilor care obțin rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat. De exemplu, Coventry University oferă burse dedicate exclusiv studenților români.

Workshopuri de dezvoltare personală pentru tineri

Universitățile sunt tot mai interesate să atragă tineri implicați și pasionați de diferite domenii care îi pot duce spre performanță. Datorită acestui fapt, și anul acesta, la RIUF vor fi organizate diferite ateliere de dezvoltare personală.

Spre exemplu, la București, Cluj-Napoca și Iași, tinerii se pot înscrie la un atelier de time management. De asemenea, se vor desfășura și ateliere care te pot ajiuta să faci față cu succes unui interviu, indiferent dacă acesta este unul de admitere la facultate sau unul pentru obținerea unei slujbe.

În cele două zile ale evenimentului de la București, în 19 și 20 octombrie, vor fi organizate și ateliere de public speaking, orientare în carieră și prim ajutor. Un workshop care se anunță deosebit de interesant este cel de interpretare a limbajului non-verbal.

Și tinerii din Constanța, care vor fi prezenți la evenimentul RIUF, vor avea posibilitatea să învețe cum să-și pregătească cel mai bun portofoliu pentru dosarul de admitere. Totodată, ei pot afla cum se poate obține o bursă completă de studiu în Statele Unite ale Americii.

Întâlniri inspiraționale cu speakeri pregătiți

RIUF este un eveniment care acoperă foarte multe aspecte legate de viața tinerilor și problemele lor actuale. Cei prezenți vor avea posibilitatea să discute și despre teme precum branding-ul personal. Va fi abordată și prezența în mediul online sau modul în care imaginea virtuală e interpretată de cei care văd un CV.

Discuțiile vor fi purtate cu diferite persoane publice cum sunt Dana Rogoz sau Mircea Bravo sau cu jurnaliști, actori sau manageri de proiecte de implicare socială.

Nu rata acest eveniment care te poate ajuta să decizi încotro vrei să meargă cariera ta!

Consilierii EDMUNDO  vor fi prezenți la toate evenimentele RIUF și te pot ajuta în procesul de aplicare pentru orice universitate din lume. De asemenea, ei te pot ajuta în completarea dosarului de admitere astfel încât să-ți maximizezi șansele de a fi deveni student internațional.

Poți lua legătura cu consilierii Edmundo și pe Facebook și Instagram!

Categorii: Blog