Peste 200 de tineri au participat anul acesta la evenimentul Spot Admissions, care a însemnat o sesiune de interviuri față în față cu reprezentanții mai multor universități internaționale partenere Edmundo.

Tinerii participanți au fost admiși pe loc la cursurile unor instituții de învățământ superior din Marea Britanie, Olanda și România și au primit burse și recompense în valoare de 58.050 de lire sterline.

Tinerii au participat la interviuri fata in fata sau la interviuri online la Spot Admissions 2019

Admitere simplificată

Evenimentul Spot Admissions a fost apreciat de toți participanții deoarece procesul de admitere a fost mai puțin dificil și solicitant, iar tinerii au avut ocazia să afle în 30 de minute dacă au fost admiși la universități internaționale.

Dorim să-i felicităm pe tinerii care au participat pentru rezultatele obținute!

Burse și recompense la Spot Admissions

La Spot Admissions 2019 un număr de 140 de tineri s-au întâlnit cu reprezentanții universităților internaționale față în față sau online, prin Skype. Au fost susținute peste 200 de interviuri de admitere la universități din străinătate. Dintre acestea: 165 de interviuri au fost pentru studii de licență și 78 de interviuri pentru tinerii care au aplicat pentru studii de master.

În fiecare an universitățile care participă la Spot Admissions oferă tinerilor admiși beneficii speciale, burse sau recompense. Unele recompense pot fi în numerar sau cadouri speciale precum: laptopuri, carduri de cumpărături pentru magazinele universităților sau cărți.

Cei care au reușit să devină studenți internaționali au obținut în acest an un total de 58.050 de lire sterline care au fost oferite sub formă de burse, fie în numerar, fie ca scutiri de taxa de școlarizare sau cazare.

Viitorii studenti internationali, care au participat la Spot Admissions 2019 au primit burse si recompense

Universitățile participante la Spot Admissions 2019

Anul acesta, tinerii au avut șansa să aleagă cursurile pe care le vor urma din oferta a 15 universități participante din Marea Britanie, o universitate din Olanda și o universitate din România. Acestea au solicitat la interviu doar actul de identitate, diploma de Bacalaureat sau de licență și foaia matricolă. De asemenea, la interviuri au avut acces și tinerii care nu dețineau un certificat al competețelor de limba engleză deoarece testul a fost susținut chiar în fața reprezentanților universităților internaționale.

Universități participante la Spot Admissions:

– Universitatea Anglia Ruskin [Marea Britanie]

– Birmingham City University [Marea Britanie]

– Universitatea Coventry [Marea Britanie]

– The Entrepreneurship Academy [RO]

– Universitatea de Științe Aplicate HAN [NL]

– Middlesex University [Marea Britanie]

– Colegiile NAVITAS [Marea Britanie]

– University of Essex [Marea Britanie]

– Universitatea din Greenwich [Marea Britanie]

– University of Hull [Marea Britanie]

– Universitatea din Northampton [Marea Britanie]

– Universitatea din Plymouth [Marea Britanie]

– Universitatea din Portsmouth [Marea Britanie]

– Universitatea din Sunderland [Marea Britanie]

– University of West London [Marea Britanie]

– Universitatea din Worcester [Marea Britanie]

– Universitatea Westminster [Marea Britanie]

Varietate mare de programe de studiu

În universitățile internaționale din Marea Britanie sau Olanda studenții au acces la o ofertă de peste 250 de programe deosebite, în perioada studiilor de licență sau master. La Spot Admissions aceștia au avut ocazia să aleagă în funcție de preferințe dintre programe de actualitate cum sunt neuropsihologie, inteligență computațională, știința cosmetică, management hotelier, biologie moleculară (genomică), Media Arts și multe altele .

Cursurile în domenii de studiu precum biomedicină sau management hotelier sunt o oportunitate excelentă pentru tinerii care doresc să studieze în programe relevante pentru cariera lor viitoare, deoarece programa este bine adaptată cerințelor din industrii importante de pe piața forței de muncă internaționale.

Programe actualizate

Și domeniile de studiu devenite tradiționale, cum sunt: economia, informatica, educația sau managementul au programe actualizate și țin cont de progresele realizate în fiecare domeniu. În plus acestea sunt predate de specialiști care au o vastă experiență practică.

Studenții admiși la studii internaționale beneficiază de obicei de un curriculumul tipic, care include între 10 și 30 de ore de cursuri săptămânale. Acestea oferă un punct de plecare pentru studiul individual, care mai apoi trebuie materializat în proiecte de grup, eseuri individuale și cercetări suplimentare.

Fiecare student este încurajat să își dezvolte cunoștințele și experiența, în funcție de subiectele de care este interesat.

Studentii internationali din an superior pot oferi sfaturi pentru tinerii studenți admisi la Spot Admissions 2019

Ce spun participanții la Spot Admissions

Tinerii care au participat la Spot Admissions spun că au fost foarte mulțumiți de felul în care s-a desfășurat admiterea deoarece procesul a fost mult simplificat, iar răspunsul a venit pe loc. Ei au declarat că ar repeta oricând această experiență.

„Am aflat despre Spot Admissions navigând pe web, în ​​timp ce căutam programe de studii de master în străinătate.  La început, nu eram sigur că aș dori să devin student internațional, dar am decis să mă înscriu oricum la acest eveniment. Interviul de admitere a fost surprinzător de bun pentru mine. Am avut norocul să întâlnesc un profesor român acolo, care predă la universitatea de care eram interesat. În general, am fost întrebat ce mi-ar plăcea să studiez și cum cred că programul de studiu va influența viitoarea mea carieră. Totul a decurs perfect și interviul a fost foarte scurt. ”

– Ginel Fanel Cazan

Cum a decurs interviul

„Am aflat despre Spot Admissions de pe Social Media. Nu eram sigur că voi depune o cerere la o universitate internațională, dar prietenul meu care a studiat peste hotare m-a convins să mă înscriu. Procesul de admitere a fost cu adevărat ușor. Pregătirea documentelor a durat puțin, iar interviul a fost foarte rapid. Am fost întrebat motivul pentru care am ales să studiez la acea universitate și, de asemenea, cum am găsit informații despre aceasta. Tot ce pot recomanda viitorilor participanți este să aibă multă încredere în discursul lor și în ei înșiși. ”

– Ionuț Dănilescu

Ce te așteaptă ca student internațional admis prin Spot Admissions?

 A fi student în străinătate înseamnă o experiență complexă care depășește cu mult limitele aprofundării unui domeniu de studiu. Perioada pe care o vei petrece la studii în străinătate te învață să interacționezi cu oameni din medii diferite, te încurajează să experimentezi lucruri noi și îți arată ce înseamnă o societate nouă. De asemenea, te ajută să dezvolți abilități noi și să ai o mai mare deschidere față de necunoscut.

Alexandra Pană, care studiază în prezent la Universitatea Tilburg din Olanda, ne-a oferit un feedback despre experiența sa de student internațional de până acum:

„Mă bucur foarte mult că am putut ajunge într-o țară nouă, care m-a întâmpinat cu brațele deschise. Am reușit să îmi fac prieteni de pe tot continentul și să învăț tot felul de lucruri interesante despre culturile lor.”

– Alexandra Pană

Cele mai multe universități din străinătate au grupuri de sprijin pentru viitorii studenți, unde tinerii pot adresa întrebări și pot primi răspunsuri de la reprezentanți ai universității sau de la alți studenți. De asemenea, cei mai noi studenți pot adresa întrebări celor din anii de studiu mai mari care le pot oferi sfaturi despre programul de studiu, locuri de muncă pe care le pot accesa noii veniți sau despre cazare.

Student international admis prin Spot Admissions 2019 multumit de experienta avuta

Experiența studenților internaționali

În universitățile internaționale nu se pune accentul doar pe notele obținute de tineri deoarece se realizează un profil al studentului care ia în calcul și competențele pe care le dobândește acesta. Pentru a ajuta obținerea competențelor profesorii încurajează dezbaterea informațiilor și formarea unei gândiri critice. Cadrele universitare sunt disponibile pentru tineri și răspund la întrebările acestora chiar și în afara cursurilor. Studenții pot solicita o întâlnire la biroul profesorului chiar și fără programare.

De asemenea, pentru a completa informațiile obținute din cursuri studenții au la dispoziție bibliotecile universităților internaționale, care sunt deschise 24 de ore și oferă acces la o gamă largă de cărți și lucrări de specialitate.

Biblioteca universitara cu o gama larga de carti de specialitate pentru tinerii admisi prin Spot Admisssions 2019

Posibilități mai mari de a obține un loc de muncă în domeniul tău de studiu

Universitățile internaționale se mândresc cu o rată ridicată de angajabilitate, ceea ce înseamnă că, de obicei, 90% dintre absolvenți obțin un loc de muncă în domeniul pe care l-au urmat sau continuă studiile la 6 luni după absolvire. Pentru a ajunge la acest procent de angajabilitate universitățile oferă acces la evenimente de recrutare și stabilesc colaborări cu companii care caută studenți dornici să fie instruiți.

Programele de licență includ de obicei și stagii de practică, schimburi internaționale, dar și opțiunea unui an de stagiu (Placement Year), care presupune 1 an de muncă pentru o companie, înainte de ultimul an de cursuri și susținerea licenței.

Pentru a avea toate aceste beneficii ia legătura cu consilierii Edmundo!

Edmudo este un serviciu gratuit de consiliere educațională internațională care lucrează activ cu solicitanții universităților internaționale.

Consilierii Edmundo oferă asistență gratuită la pre-aplicarea la studii în străinătate, deoarece aceștia te pot ajuta în selectarea universităților și a programelor de studiu, verificarea condițiilor de eligibilitate sau pregătirea dosarului de admitere pe tot parcursul procesului de admitere, precum și post-aplicare. Consilierii te pot ajuta și în realizarea dosarului de finanțare sau găsirea unei cazări, chiar și după începerea cursurilor.

Ia legătura cu noi!

De asemenea, poți face parte din comunitatea Edmundo! Contactează-ne aici și îți putem oferi consiliere gratuită pentru a te ajuta să devii student internațional.

Ne poți găsi și pe Facebook și Instagram, unde toți consilierii noștri sunt pregătiți să răspundă la întrebările tale cu privire la studiile din străinătate.

Vești bune, se mai poate aplica prin Spot Admissions

Vestea bună este că poți încă soliciți admiterea pentru studii internaționale prin procesul de Spot Admission. Trebuie doar să îi contactezi pe consilierii noștri și să le ceri detalii despre acest proces. Poți afla cum poți participa la un interviu de admitere pe Skype cu universitatea de care ești interesat.

Categorii: Blog