University of Lincoln este o instituție de renume în Regatul Unit. Fondată în 1996 și inaugurată chiar de Majestatea Sa Regina Elisabeta, universitatea este un punct de referință pentru comunitatea care, încă de la început, a susținut și a încurajat activitatea universității. Aceasta este situată în orășelul care îi dă și numele, Lincoln, care deși mic, ascunde o istorie vastă și importantă pentru UK.

Universitatea și-a stabilit o reputație internațională pentru calitatea de predare și de cercetare, cu cadre universitare și studenți care lucrează împreună la proiecte importante din domenii diverse cum ar fi tratamentul cancerului, conservarea apei sau tehnologiile cu emisii reduse de carbon.

1. University of Lincoln Facts

2. De ce să alegi University of Lincoln?

3. Brayfard Pool Campus – un campus animat și cochet

4. Magia științei – cele mai moderne laboratoare

5. Facultățile din cadrul University of Lincoln

6. Viața în Lincoln

7. Taxe de studiu

8. Cum aplic la University of Lincoln

Colegele noastre Alexandra și Larisa au vizitat universitatea și ne povestesc mai multe despre viața în UK, la University of Lincoln.

„Noi am fost foarte plăcut suprinse de această universitate și de oraș, foarte frumos totul!”

Alexandra & Larisa

1. University of Lincoln Facts

Lincoln este una dintre universitățile din UK unde cercetarea primează. Aceasta a intrat în top 200 cele mai bune instituții din lume pentru agricultură și silvicultură. În 2019 a fost cotată pe locul 22 în The Guardian University Guide și în 2017 era pe locul 7 în National Student Survey pentru satisfacția studenților.

Laboratoarele din cadrul universității le depășesc în dotări și tehnologie inclusiv pe cele ale universităților Cambridge sau Oxford.

La University of Lincoln ai oportunitatea de a participa în proiecte care aduc un impact major asupra comunităților sau vieții din întreaga lume.

 • Cum ajungi la Lincoln cu avionul: Aeroportul HUMBERSIDE INTERNATIONAL AIRPORT (HUY) este doar la 45 de minute de mers cu mașina de orășelul Lincoln. Aeroportul Birmingham este de asemenea situat la 45 de minute de oraș. Vei putea călători și prin intermediul altor aeroporturi, dar care sunt situate la o distanță de 75 de minute, 1 oră sau mai mult.
 • TIP: Consilierele noastre au zburat înspre Lincoln pe aeroportul Luton. De la Luton către Lincoln au ales un autobuz pe care l-au schimbat la Nottingham. Înapoi au ales aeroportul Robin Hood, din Doncaster, care este mai aproape de Lincoln.
 • Limba oficială este engleza, cu toate că vei întâlni persoane care cunosc și galeza.
 • Campusul universității se întinde prin tot orașul, dar acest fapt nu este o problemă, datorită dimensiunii orașului.

2. De ce să alegi University of Lincoln?

University of Lincoln este spațiul unde poți descoperi practic disciplinele pe care ți le-ai ales. Laboratoarele ultra-moderne te pot ajuta să studiezi mult mai în amănunt fiecare modul. Toate laboratoarele de științe sunt dotate cu cele mai noi tehnologii.

Cazarea este super accesibilă și modernă.

Biblioteca universității a fost construită într-un fost depozit feroviar și arată impecabil.

Viața de student la University of Lincoln este complexă și antrenantă.

Pe lângă toate facilitățile pe care ți le oferă universitatea, te poți bucura de istoria orașului Lincoln. Una dintre cele mai vechi și impozante catedrale se află aici. Orașul este construit în mare parte în stil Victorian, însă te vei putea minuna de clădirile moderne care dau un aer interesant.

Tribunalul este contruit într-un castel vechi, unde chiar se țin sesiuni, iar străduțele mici și colorate sunt pline de restaurante și de oameni veseli care creează o atmosferă magică.

Interesting FACT: În Catedrala Lincoln a fost filmat thrillerul Codul lui Da Vinci. Aceasta a fost considerată la un moment dat în istorie cea mai înaltă clădire din lume.

3. Brayfard Pool Campus – acomodare într-un campus animat și cochet

Cei de la University of Lincoln îți oferă variante de a te caza atât în campus, cât și în afara lui.

Zonele din interiorul campusului sunt Lincoln Courts și Cygne Wharf.

Facilitățile pe care ei ți le oferă sunt multiple: beneficiezi de Wi-Fi, spațiu pentru spălat haine, asigurare de bunuri, spațiu special pentru biciclete și bineînțeles, de camere foarte moderne și curate. Camerele sunt single și fiecare are baie proprie. Partea bună este că toate cheltuielile suplimentare (apă, curent etc.) sunt incluse în prețul anual.

Lincoln Courts: 4,402.62 lire/an (Aprilie, 2019)

Cygne Wharf: 5,986.40 lire/an (Aprilie, 2019)

Există și variante mai puțin costisitoare pe care aceștia ți le recomandă în afara campusului, însă va trebui să găsești soluții pentru transport. Acestea se pot găsi la mai mult de 1 km de campus sau la 500 de m de mers pe jos.

4. Magia științei – cele mai moderne laboratoare

După cum îți prezentam în articolul nostru, University of Lincoln a investit foarte mult în dotarea laboratoarelor sale.

În cadrul facultății de psihologie există 2 camere de analiză a somnului. Diferiți pacienți sunt monitorizați în timp ce dorm. Există și o cameră pentru copii unde se monitorizează comportamentele acestora.

Există și un aparat de măsurători neuronale și ale ochilor și un aparat de scanat 3D.

Laboratoarele de Computer Science investesc în roboți industriali și dezvoltă diferite programe cu ajutorul a 3 roboți ai universității. Cei de la University of Lincoln dețin parteneriate cu Microsoft și CISCO, astfel încât studenții de la IT pot obține diverse certificări.

Interesting FACT: La University of Lincoln au fost construite laboratoare ale Siemens, cu scopul de a le oferi studenților oportunitatea de a face practică, urmând ca apoi să fie în mare parte angajați de către această companie.

Laboratoarele de film & television & sound sunt dotate cu o cameră verde și aparatură modernă de filmat și înregistrat. În acest laborator se organizează și transmisiuni live despre universitate.

5. Facultățile din cadrul University of Lincoln

University of Lincoln are numeroase programe de studiu, care le oferă studențiilor cunoștințe vaste. Poți opta atât pentru studii de licență cât și pentru cele de master.

În ceea ce privește diploma de licență, te poți specializa în:

 1. Biologie
 2. Medicină Veterinară
 3. Management
 4. Arhitectură
 5. Design
 6. Grafică și animație digitală/multimedia
 7. Advertising
 8. Arte
 9. Ilustrații
 10. Chimie
 11. Științe Biomedicale
 12. Contabilitate
 13. Finanțe – Bănci
 14. Marketing
 15. Business
 16. Economie
 17. Management Turistic
 18. Servicii Publice, Sociale și Securitate
 19. Comunicare și Jurnalism
 20. Computer Science
 21. Dezvoltare Jocuri
 22. Matematică
 23. Inginerie
 24. Construcții Civile și Structurale
 25. Electronică și Telecomunicații
 26. Inginerie Mecanică
 27. Limbi și Literaturi Moderne
 28. Istorie
 29. Geografie
 30. Psihologie
 31. Sociologie
 32. Drept
 33. Farmacie și Farmacologie
 34. Fizică
 35. Sport și Educație Fizică
 36. Educație
 37. Fizioterapie

Pentru master există disponibile următoarele programe de studiu:

 1. Medicină Veterinară
 2. Biologie
 3. Arhitectură
 4. Design
 5. Management
 6. Arte
 7. Comunicare și Jurnalism
 8. Grafică și animație digitală/multimedia
 9. Inginerie
 10. Contabilitate
 11. Finanțe-Bănci
 12. Business
 13. Economie
 14. Relații Internaționale
 15. Marketing
 16. Servicii Publice, Sociale și Securitate
 17. Management Turistic
 18. Chimie
 19. Farmacie și Farmacologie
 20. Computer Science
 21. Tehnologia Informației (IT)
 22. Educație
 23. Inginerie Mecanică
 24. Limbi și Literaturi Moderne
 25. Istorie
 26. Științe Biomedicale
 27. Psihologie
 28. Științele Mediului
 29. Sport și Educație Fizică
 30. Drept
 31. Matematică
 32. Fizică
 33. Sociologie
 34. Fizioterapie
 35. Științe Politice

6. Viața în Lincoln

Orașul Lincoln este un oraș micuț, cochet, dar plin de viață.

Acesta are o poziție perfectă pentru cei care își doresc să facă kiting sau surfing. Se organizează adesea festivaluri și comunitatea este foarte primitoare și prietenoasă.

Studenții sunt foarte importanți pentru comunitate. Poți găsi chiar și un hub foarte frumos și încăpător care oferă prețuri speciale pentru studenți (5 lire felul principal de mâncare).

7. Costuri

Cele mai importante costuri de care trebuie să ții cont dacă vrei să studiezi la
University of Lincoln sunt cele de școlarizare, cazare și micile costuri de „supraviețuire” (mâncare, transport etc.)

UndergraduatePostgraduate
Taxa de școlarizare£ 9.000 /an~£ 4.000 /an
Cazare~£ 250 – £ 500/lună~£ 250 – £ 500/lună
Costuri~£ 250 – £ 500/lună~£ 250 – £ 500/lună

8. Cum aplic la University of Lincoln?

Consilierele noastre Alexanda și Larisa, au fost foarte încântate de tot ce oferă universitatea și orașul Lincoln. Te poți bucura de o doză mare de cultură învățând la una dintre cele mai prestigioase universități din UK.

Dacă ți se pare interesant tot ce ți-am povestit prin ochii consilierelor noastre, poți discuta cu ele sau oricare dintre colegii noștri din echipă despre studiul la University of Lincoln, completând formularul de aici.

Succes în călătoria ta! 🙂

Categorii: Blog