Belgia este “inima” Uniunii Europene, cultura fiind la ea acasă în această ţară. În plus, oferă tinerilor europeni un număr tot mai mare de programe de studii predate în limba engleză.

Mai mult, Belgia este o ţară culturală, unde vei întâlni o multitudine de religii şi ideologii. De asemenea, este destinaţia potrivită pentru pasionaţii de studii de Business şi Management, precum şi pentru cei interesaţi de lansarea unui business.

Din 2019, am devenit parteneri cu Karel de Grote University College Antwerp (KdG), din Belgia, universitate la care te putem consilia gratuit să aplici. Te invităm să descoperi facilitățile universității în cele ce urmează.

Antwerp – destinaţia de studiu perfectă din Belgia

Antwerp este un orăşel din Belgia cu o populaţie de aproximativ 500.000 de locuitori, dintre care aproximativ 44.000 sunt studenţi. De aceea, acest oraş este denumit şi “Oraşul studenţilor”.

Sistemul de educaţie din regiunea The Flanders, unde se află oraşul Antwerp este unul dintre cele mai apreciate din lume. Antwerp este destinaţia perfectă dacă visezi să studiezi într-un oraş micuţ, dar modern şi primitor.

Fiind localizat în Belgia, îti permite să vizitezi foarte uşor ţările învecinate: Franţa, Olanda, Germania. De asemenea, marile oraşe ale Europei (Londra, Paris, Rotterdam, Amsterdam) se află la maxim 400 km de Antwerp – distanţă parcursă cu maşina.

oras din belgia destinatie de studiu pentru studentii internationali
Antwerp

Karel de Grote University College Antwerp (KdG) – Facts

Karel de Grote University College Antwerp este cea mai mare universitate din Antwerp. Este destinaţia perfectă pentru studii de licenţă în domenii precum: Arte vizuale şi Business. Universitatea primeşte anual aproximativ 12.000 studenţi.

Deşi este o universitate de dimensiuni mici, relaţiile internaţionale sunt la fel de puternice ca în cazul oricărei alte universităţi internaţionale. Universitatea deţine parteneriate cu 211 de universităţi din Europa şi 30 din afara continentului.

Aici ai posibilitatea să comunici permanent cu un număr mare de studenţi internaţionali sau profesori foarte bine pregătiţi, care sunt alături de tine pe întreg procesul de studii.

Ai ocazia să participi la cursuri şi conferinţe susţinute de specialişti din întreaga lume. De asemenea, programele Erasmus îţi stau la dispoziţie pentru a avea şansa de a studia în ţări din străinătate.

campus universitate internationala belgia destinatie de studiu
Karel de Grote University College Antwerp (KdG)

Progame de studii

Fie că îţi doreşti să devii un specialist în multimedia sau un manager internaţional, la Karel de Grote University College Antwerp ai unele dintre cele mai bune programe de studii din regiunea The Flanders (Belgia).

Studenţii internaţionali care vor să aplice la KdG University College pot alege unul dintre următoarele domenii de studii pentru licenţă/bachelor:

Dacă eşti interesat/ă să urmezi studii de master poţi opta pentru aceste două domenii de studiu, predate la Universitatea St. Lucas de Artă şi Design din acelaşi oraş, Antwerp:

Cursurile de licenţă pentru specializări precum „Business Management” şi ” Multimedia & Communication Technology” şi cele de master sunt predate în limba engleză în totalitate şi sunt susţinute de către experţi din ţară sau din afara acesteia.

student arte vizuale universitate nternationala belgia
Artă şi Design

Cazare

Studenţilor internaţionali, KdG University le recomandă vizitarea website-ului Kotweb pentru a găsi diferite modalităţi de cazare. Acest site este preferat de studenţii internaţionali, deoarece le oferă informaţii exacte despre preţurile şi dotările camerelor. Iată câteva exemple de prețuri:

  • Cameră simplă, mobilată [≈ € 390/lună]
  • Cameră cu baie proprie şi bucătărie [ ≈ € 450/lună]
  • Apartament [≈ € 545/lună]

Costuri

Costurile de şcolarizare sunt de aproximativ ≈ € 940/an, atât pentru studiile de licenţă, cât şi pentru studiile de master [pentru studenţii europeni]. Ceea ce face din KdG University College o universitate accesibilă.

Cazarea te va costa între ≈ € 390/lună şi ≈ € 545/lună. Depinde de bugetul pe care doreşti să îl aloci şi preferinţele tale.

Mâncare. Ai acces la restaurante studenţeşti, cu preţuri mult mai accesibile decât cele din oraş unde o masă costă ≈ € 5.

Orarul tău de activităţi

Întreaga săptămână este dedicată activităţilor precum: cursuri, seminarii, proiecte şi studiu personal. Orarul cursurilor diferă de la o facultate la alta, deoarece majoritatea profesorilor conduc business-uri proprii sau prestează activităţi în domeniul pe care îl predau.

Aproximativ 40% dintre viitorii tăi colegi sunt internaţionali şi provin din 25 de ţări străine diferite, fiecare având o cultură proprie. Cunoştinţele tale culturale şi sociale se vor dezvolta foarte frumos datorită interacţiunii cu aceşti colegi.

Majoritatea cursurilor combină teoria cu studiul practic şi proiectele de grup. Cursurile predate la această universitate se focusează atât pe dezvoltarea profesională, cât şi pe cea personală. De asemenea, acestea sunt în totalitate predate în limba engleză studenţilor internaţionali.

Ultimele 3 luni de studii sunt rezervate internship-ului din străinătate. Acolo vei avea ocazia de a pune în practică toată teoria studiată la cursuri şi să experimentezi situaţii adevărate din cadrul unei organizaţii care face parte din domeniul de activitate ales.

studenti internationali studiaza la universitati din belgia consiliati gratuit

Cum aplic la această universitate?

Paşii nu diferă foarte mult de restul universităţilor din străinătate, astfel că primul pas constă în completarea unui formular de aplicare. Cu cât trimiţi aplicaţia ta mai repede la această universitate, cu atât vei afla mai repede dacă ai fost admis!

Mai ai nevoie de datele personale (buletin sau paşaport), diploma de absolvire a liceului, o scrisoare de intenţie redactată în limba engleză.

Aplicarea la KdG University College necesită absolvirea unui test de limba engleză (IELTS, TOEFL, ITACE) cu un scor decent.

Totuşi, universitatea îţi permite să trimiţi rezultatele acestui test după deadline-ul de aplicare [12 iunie], urmat de interviul în limba engleză din data de 19 iunie.

Tinerii care au absolvit un test de limba engleză (IELTS, TOEFL, ITACE) înainte de deadline-ul de aplicare, primesc un răspuns la formularul lor de aplicare în aproximativ 3 săptămâni de la data trimiterii. Astfel, cu cât trimiţi mai repede aplicaţia ta pentru KdG, cu atât vei primi un răspuns mai repede.

Te-ai gândit să studiezi în Belgia?

Belgia este o destinaţie de studiu accesibilă şi preferată în rândul tinerilor, care se bazează pe creşterea culturală şi profesională a acestora.

Karel de Grote University College se focusează pe colaborarea continuă dintre studenţi şi profesori. La această universitate tinerii sunt pregătiţi de către experţi în domeniile de studiu la nivel mondial.

Visul tău de a studia în străinătate poate deveni realitate! Edmundo îţi poate oferi consiliere gratuită pe întreg procesul de admitere la această universitate.

Contactează-ne!