Jurnalul Edmundo constă într-o serie de experiențe de care consilierii din echipa noastră au avut parte în cadrul vizitelor la universitățile partenere Edmundo, universități pentru care te putem consilia gratuit să aplici pentru a studia în străinătate.

Pe parcursul acestor deplasări ei au posibilitatea să descopere condițiile și prețurile cazărilor, facultățile din cadrul universităților, viața din campus și activitățile care ți se pregătesc, în cazul în care dorești să aplici la acea universitate.

Cu ajutorul acestui articol vei ”vizita”, alături de consilierele noastre Eveline și Cristina, University of Central Lancashire (UCLAN).

Enjoy!

UCLAN – University of Central Lancashire, un cadru academic ideal

Situată în Nordul Angliei, în Preston, University of Central Lancashire (UCLAN) numără aproximativ 25.000 de studenți și este locul perfect dacă ești în căutarea unui oraș liniștit și sigur, unde să beneficiezi de suport din partea universității la fiecare pas.

În vizita noastră am descoperit multe lucruri interesante despre UCLAN și dorim să îți dăm câteva motive de ce ar trebui să iei în considerare UCLAN ca o posibilă destinație pentru studii în străinătate:

 • UCLAN se regăsește în top 800 universități la nivel global, conform THE World Rankings, situându-se în top 4% universități la nivel global;
 • În jur de 2000 de studenți internaționali au ales UCLAN în 2017, iar personalul universității cuprinde 45 de naționalități de peste tot din lume;
 • Ai posibilitatea să aplici la peste 100 de programe ”Student Exchange” prin intermediul celor 125 de parteneriate în America de Nord, Europa, Africa, Asia și Australia;
 • Se mizează pe lucrul cu grupuri mici de studenți, ceea ce face ca relația cu profesorii să fie una apropiată. Dovadă face Times Higher Student Experience Survey 2015, care recunoaște eforturile UCLAN de a livra servicii de educație adaptate nevoilor studenților;
 • Numărul 3 în UK în rândul universităților care încurajează înființarea de start-up-uri;
 • Se află la o distanță de doar 40 de minute de Manchester și 60 de minute de Liverpool.

Pe lângă aceste recunoștințe la nivel mondial, se mai numără următoarele:

 • Planul de investiții în desfășurare este în valoare de £200 milioane (2015-2020): scopul planului de investiții este să creeze un campus primitor și sustenabil prin construirea de noi clădiri și facilități: The Student Centre and New Square, The Engineering Innovation Centre, The Social Spaces and the Oasis: Faith and Spirituality Centre.
  Mai multe informații aici;
 • Biblioteca este deschisă non-stop (inclusiv în weekend, în perioada examenelor);
 • Centrul de suport pentru studenți este deschis chiar și în weekend – The Eye;
 • Condițiile de cazare în campus sunt foarte bune (prețurile variind între 70 și 100 lire/săptămână).

Variante de cazare pentru toate buzunarele

 

Costurile de cazare pe care le oferă UCLAN sunt principalul avantaj al universității.

Există 4 tipuri de cazare ce diferă în funcție de condițiile de trai  (spații comune, camera single, baie proprie, etc).

Ce este de reținut este că cea mai ieftină variantă, Economy (Whitendale Hall), are prețul de £71.96/săptămână.

Următoarea variantă, Standard, are un preț ce pornește de la £79.93/săptămână (Dervent Hall), urmat de Premium Standard (Whitendale Hall) care pornește de la £87.01/săptămână, iar cele mai scumpe camere sunt disponibile în varianta University Ensuite (Roeburn Hall) cu prețuri între £99.33/săptămână și £105/săptămână.

 

University of Central Lancashire se împarte în 5 mari facultăți

 

 1. Faculty of Business, Law and Applied Social Studies
 2. Faculty of Clinical and Biomedical Sciences
 3. Faculty of Culture and The Creative Industries
 4. Faculty of Health and Wellbeing
 5. Faculty of Science and Technology

 

 1. FACULTY OF BUSINESS, LAW AND APPLIED SOCIAL STUDIES

 

Cuprinde 2 mari școli:

 1. Lancashire School Of Business And Enterprise
 2. Lancashire Law School

 

Lancashire School of Business and Enterprise se mândrește cu reputația sa internațională și metodele de predare de înaltă calitate în domenii precum contabilitate, finanțe, economie, afaceri internaționale, comunicare, marketing și relații publice, turism și managementul evenimentelor.

Scopul principal al acestei facultăți este să dezvolte manageri de succes la nivel global în diferite arii ale economiei. Pentru ca acest lucru să devină realitate, studenții beneficiază de interviuri de antrenament cu angajatori locali, organizate în campusul facultății, internship-uri plătite și oportunități internaționale. Ca parte a programelor de turism, studenții pot alege să călătorească în orașe și țări precum Barcelona, New York, Cambodgia.

În plus, studenții acestei facultăți beneficiază de consultanță pentru înființarea de start-ups, fiind cotată drept numărul 3 în UK la capitolul încurajării studenților să înceapă propria afacere.

 

În cadrul Lancashire Law School sunt predate cursuri de drept și criminologie atât la nivel de licență, cât și la nivel de masterat. Studenții beneficiază de îndrumare permanentă din partea cadrelor didactice și a juriștilor cu experiență practică extinsă.

Pentru ca studenții să fie cât mai pregătiți pentru mediul profesional, sălile de curs sunt echipate cu mobilier asemănător cu cel din sălile de judecată. Tot în aceste săli sunt simulate procese de judecată (mock trials), dezbateri și medieri.

În plus, Preston este cel de-al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, ce găzduiește procese de natură penală, civilă, etc., primul fiind Londra. Tribunalul din Preston a găzduit importante cazuri penale, inclusiv procesul criminalilor lui James Bulger și procesul celor mai mediatizați criminali în serie din toate timpurile, Harold Shipman, și, mai recent, procesul lui Dale Cregan. Studenții beneficiază de oportunitatea de a asista la procesele găzduite de tribunalul din Preston ca parte a studiilor.

 1. FACULTY OF CLINICAL AND BIOMEDICAL SCIENCES

 

Cuprinde 3 mari școli:

 1. School Of Dentistry
 2. School Of Medicine
 3. School Of Pharmacy And Biomedical Sciences

 

Această facultate beneficiază de cei mai buni specialiști în domeniu, care se angajează să lucreze cu studenții pentru a obține cele mai bune rezultate în domeniul educației științifice moderne informatizate. Școala se bucură de o vastă cultură în cercetare și este susținută de facilități excelente (echipamente precum monitoare, microscoape, manechine ce pot fi monitorizate, etc.).

Facultatea colaborează cu diferite universități din Marea Britanie și din străinătate (Brazilia, China, India și Singapore), pentru a oferi studenților acces la metode de cercetare internaționale.

Pentru că experiența practică este foarte importantă, studenții vor beneficia permanent de asistență din partea farmaciștilor, spitalelor locale, practicienilor și oamenilor de știință locali.

Investițiile în această facultate vor continua pentru ca studenții să beneficieze de condiții de experimentare de ultimă oră, în prezent investindu-se peste 10 milioane de euro, pentru ca laboratoarele de cercetare să fie în concordanță cu practicile moderne ale industriei medicale.

 

 1. FACULTY OF CULTURE AND THE CREATIVE INDUSTRIES

 

Cuprinde 4 mari școli:

 1. School Of Art, Design And Fashion
 2. School Of Journalism, Media And Performance
 3. School Of Humanities And Social Sciences
 4. School Of Language And Global Studies

 

Această prestigioasă facultate a primit în anul 2016 premiul Times Higher Education (THE) pentru excelență și inovație în domeniul artelor, acesta fiind astfel locul perfect pentru exercitarea  creativității.

Și această facultate beneficiază de profesori extraordinari care vin în suportul studenților. Un exemplu l-ar reprezenta studenții facultății de arte. Ei vor studia sub îndrumarea doamnei profesor Lubaina Himid MBE, câștigătoare a prestigiosul premiu Turner în 2017.

Această facultate oferă cursuri importante de arhitectură, design, arte, fashion, film, jurnalism și limbi străine.

Pentru că la UCLAN creativitatea este la ea acasă, biserica gotică din apropierea facultății servește ca locație pentru prezentările de modă ale studenților, astfel ei beneficiind de o experiență practică desăvârșită.

Posibilitatea unei cariere de succes

 

Pentru că nu există un indicator mai bun pentru succesul facultății ca absolvenții acesteia, printre cei de menționat se află Brogan Wright, absolvent UCLAN, actualmente brand manager Nike.

Studenții UCLAN beneficiază de o gamă largă de facilități și echipamente de ultimă oră, studiouri pentru arhitectură, spații de lucru pentru studenții la artă plastică în clădirea Hanover, studio-uri și spații de lucru pentru design și modă în clădirea Victoria și numeroase spații pentru expoziții și spectacole.

Reprezentanții facultății se asigură de relevanța cursurilor, fiind mereu atenți ca acestea să răspundă nevoilor pieței. În acest scop, facultatea colaborează cu o serie de companii și organizații, printre care Umbro, Durex, LG, Lowry, BBC, Granada, Hospice St Catherine, SMD, Dyson, NHS, M&S, BAE Systems, Burberry, unde studenții își pot efectua stagiile de practică sau chiar activa pe viitor.

 

 1. FACULTY OF HEALTH AND WELLBEING

 

Cuprinde 5 școli:

 1. School Of Community Health
 2. Midwifery School Of Health Sciences
 3. School Of Nursing
 4. School Of Social Work, Care and Community
 5. School Of Sport And Wellbeing

 

Vizita la Școlile de Medicină și Nursing a fost cea mai interactivă.

Laboratoarele lor se bucură de dotări high tech: echipamente menite să simuleze cât mai fidel practica cu pacienți reali. Studenții pot practica pe manechine care respiră, clipesc și au puls. Există simulatoare care îți permit să recoltezi sânge dintr-un braț artificial, dar care arată și se simte ca unul real.

Școala de Medicină nu oferă locuri pentru EU Students. La școala de Adult Nursing însă, sunt deschise și aplicațiile pentru studenți europeni.

Ce este important de reținut este că pentru admitere nu cer anumite materii la BAC, însă este cerută chimia/biologia la nivel de GCSE și punctaj 7 la IELTS, examenul de limba engleză. GCSE sau certificatul general de învățământ secundar este o diplomă academică, în general acordată pentru mai multe discipline către elevii din învățământul secundar din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Fiecare calificare GCSE se acordă pentru un anumit subiect, însă o suită de astfel de calificări (sau echivalentele lor) sunt în general acceptate în locul unui certificat de absolvire sau a unei calificări de bacalaureat în alte teritorii.

 

În plus, eseul este foarte important în procesul de selecție. Nu este suficient, ca aplicant, să spui că vrei să lucrezi în acest domeniu pentru că dorești să ajuți comunitatea, ci trebuie să foloseșți argumente convingătoare și care să facă referire la experiențe personale.

 

Este important să fi făcut voluntariat sau să te fi implicat anterior în activități similare sau relevante pentru domeniul ales. La Child Nursing este competiția cea mai mare și locurile sunt cele mai puține (doar 50). Sunt foarte serioși în ceea ce privește verificarea antecedentelor aplicanților, deci de reținut că se cere cazier pentru a aplica.

Accent pe practică

 

Ceea ce este comun la cele 5 facultăți de Health and Wellbeing este faptul că spre deosebire de alte universități, contactul cu partea practică este foarte timpuriu, studenții începând practica încă din anul 1. De asemenea, facultatea se laudă cu diferite oportunități de placement pe care le asigură studenților, și mizează pe lucrul în grupuri mici de studenți.

 

Despre School of Sport and Wellbeing este interesant de reținut că oferă studenților posibilitatea de a participa la o mulțime de competiții naționale și chiar internaționale, iar sălile lor au găzduit diverse echipe profesioniste și atleți de elită: Preston North End FC, Wigan Warriors RFC și Preston Harriers, Oceania pe parcursul Jocurilor Olimpice din 2012 și membrii ai echipei Irlandei pentru Rugby League World Cup 2013.

Un alt avantaj oferit de facultate ar fi că oferă studenților acces nelimitat și gratuit la gym (Sir Tom Finney Sports Centre).

 

 1. FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY

 

Cuprinde 4 școli:

 1. School Of Engineering
 2. School Of Forensic And Applied Sciences
 3. School Of Physical Sciences And Computing
 4. School Of Psychology

 

Vizita la Faculty of Science and Technology a evidențiat faptul că UCLAN investește foarte mult în echipamente care să îi ajute pe studenți să experimenteze și să învețe prin practică. Studenții au posibilitatea să creeze o mașină/motocicletă piesă cu piesă, facultatea dispune de CNC-uri (Computer Numerical Control Machines) performante și alte echipamente de debitare, atelier de vopsitorie, atelier de testare a motoarelor, etc.

Ceea ce este creat de către studenți în atelierele UCLAN este înscris apoi în competiții naționale și nu numai, ceea ce face ca totul să fie foarte motivant, dar și un mediu care le permite studenților să se afirme și să fie remarcați.

O altă specializare care merită menționată ține de Școala de Inginerie și studiază focul: Fire Safety Engineering and Management. UCLAN dispune de laboratoare cu echipamente care le permit studenților să observe focul în diferite situații, arzând diferite materiale în “cuptoare” speciale, iar un fapt interesant este că ocazional, în cadrul unor proiecte speciale, dau foc chiar unor încăperi controlate.

 

Forensic Science, specializarea preferată de studenții români

 

O specializare care este foarte populară în rândul studenților din România este Forensic Science. UCLAN are în proprietate 3 clădiri care sunt folosite și amenajate pe post de “Crime Houses”. Aici sunt testați studenții de la această specializare prin examene practice în urma cărora trebuie să rezolve anumite cazuri. Casele sunt amenajate în așa fel încât să imite scene de crime, iar studenții trebuie să rezolve aceste crime identificând corect probele de la fața locului.

Felul în care sunt amenajate casele respective și faptul că nu sunt doar încăperi izolate, ci chiar case adevărate, amenajate ca un întreg, le face să pară foarte reale și îi pregătește pe studenți în mod adecvat pentru viitorul lor job.

Pe lângă scenele care imită crime care au avut loc în interiorul caselor, facultatea are amenajate și două “spații publice” – un sediu de poștă în care este înscenată o spargere și un bar în care a avut loc o crimă.

Aplică la studii în UK, noi te consiliem gratuit

 

Ne bucurăm că ai rămas alături de noi până la finalul vizitei la UCLAN și sperăm că ai înțeles mai bine cum te poate ajuta fiecare dintre cele 5 facultăți ale universității să crești din punct de vedere profesional. Aici poți să urmărești mai multe fotografii surprinse de colegele noastre, Eveline și Cristina, în cadrul campusului University of Central Lancashire.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și dorești să afli tot ce trebuie să știi dacă vrei să studiezi în UK, te invităm să parcurgi și acest material. Nu trebuie să îți faci griji legate de partea financiară pentru că iată câte posibilități există de a-ți finanța studiile în străinătate.

Cu ajutorul platformei noastre online de înscriere, te putem consilia gratuit să aplici la studii în UK, în cadrul celor 75 de universități partenere din Marea Britanie. Printre acestea se numără și UCLAN, la care vei putea deveni student încă din toamna aceasta. Tot ce trebuie să faci este să accesezi acest link și să completezi formularul cu datele tale, iar noi te vom contacta cât de curând posibil.

Consilierii din echipa noastră sunt pregătiți să îți răspundă la orice fel de întrebare, așa că așteptăm cu drag întrebările tale pe Facebook, Instagram, mail – [email protected] sau telefon +4 031 814 2920.

Categorii: Blog