Jurnalul Edmundo reprezintă o serie de experiențe de care consilierii din echipa noastră au avut parte în cadrul vizitelor la universitățile partenere Edmundo, universități la care te putem consilia gratuit să aplici pentru a studia în străinătate.

Pe parcursul acestor deplasări ei au posibilitatea să descopere facultățile din cadrul universităților, premiile și distincțiile câștigate de universități, costuri legate de studii și cazare în cazul în care dorești să studiezi la aceste universități.

În cele ce urmează te vei putea ”plimba” alături de consilierele noastre, Raluca și Ioana, prin campusurile Coventry University.

Enjoy!

Coventry University Group

Ce ne propunem cu acest articol e să punem pe tapet câteva elemente de noutate, care sigur vă vor surprinde plăcut. Pentru început, să aruncăm o privire pe schema mai jos:

Întortocheată schemă, nu? ????

Acum vă puteți da seama cam cât de complexă a fost și vizita noastră în UK și cât de multe lucruri interesante veți descoperi și voi, odată ajunși aici.

Dar să începem cu… începutul.

Mai exact, cu acel Coventry University Group, care nu e altceva decât o familie de organizații ce gravitează în jurul universității. Acest grup include companii și întreprinderi sociale ce oferă o platformă pentru inovare, angajarea în comunitate și furnizarea de servicii profesionale și consultanță. Le vom descoperi pe rând în cele ce urmează.

 

A. Coventry University – prestigiu, angajabilitate și investiții

Coventry University a fost înființată de antreprenori și industriași ca Școala de Design din Coventry în 1843, iar în 2018 împlinește rotunda vârstă de 175 de ani.

În prezent, anul 2018, universitatea are mai mult de 30.000 de studenți și este parteneră cu instituții din întreaga lume pentru a oferi programe de studii altor 13.000 de studenți.

Este o instituție dinamică, modernă, cu tradiție de excelență în predare, cercetare cu impact, inițiative internaționale îndrăznețe și parteneriate de afaceri.

Prestigiu

Cele mai recente premii și distincții ale Coventry University includ:

 • Clasare în categoria GOLD în noul Cadru de Excelență în Predare (TEF);
 • Locul 13 în Top-ul The Guardian din 2018, față de locul 15 de anul trecut;
 • Locul 6 pentru experiența studenților în Top-ul The Times și Sunday Times pe 2018;
 • Recâștigarea titlului de Top Modern University;
 • Urcarea în Clasamentul Mondial al QS, cele mai înalte poziții fiind acum ocupate la secțiunile predare, angajare, cercetare și internaționalizare.

Angajabilitate

Instituția este unul dintre cei mai mari angajatori din orașul Coventry. În plus, 97% dintre studenții Coventry sunt angajați în șase luni de la absolvire (conform sondajulului DHLE 2015/16), iar 83% dintre absolvenții Coventry sunt angajați în posturi ce le valorifică pe deplin calificările superioare în șase luni după absolvire.

Investiții

Coventry University oferă învățare academică și profesională într-o serie de domenii precum sănătate, design, inginerie, arte, mass-media, business și IT. De exemplu, în anul 2018 au fost făcute noi aranjamente pentru învățarea online, odată cu extinderea programelor de practică.

Campusul din centrul orașului Coventry face obiectul unui proiect de regenerare și extindere de 160 milioane de lire. Inaugurată în februarie 2018 de cuplul regal Kate Middleton și Prințul William, clădirea în care este Faculty of Health and Life Sciences a costat 59 milioane de lire și a transformat oportunitățile de formare pentru asistente medicale, paramedici, moașe și alți profesioniști din domeniul sănătății.

 

Structura Coventry University

Coventry University cuprinde 5 facultăți:

 • Faculty of Arts and Humanities
 • Faculty of Engineering, Environment and Computing
 • Faculty of Health and Life Sciences
 • Coventry Business School
 • Coventry Law School

 1. Faculty of Arts and Humanities

Această facultate este cea mai veche din universitate. Aici au fost studenţi mulţi artişti talentaţi şi cunoscuţi încă din 1843.

Aplicând la această facultate viitorii studenti vor beneficia de  cursurile oferite de şcolile care fac parte din această facultate:

 • School of Art and Design
 • School of Humanities
 • School of Media and Performing Arts

Aceste trei şcoli creează un mediu de educaţie complet şi adecvat pentru studenţi, dar oferă şi posibilitatea acestora de a participa la concursuri şi a câştiga premii, de a beneficia de experienţă profesională în organizaţii internaţionale şi mai ales de a-şi urma visul, de a deveni artişti profesionişti.

Studiile de la această facultate pregătesc studenţii pentru munca în domeniile creative atât din Marea Britanie, cât şi din întreaga lume.

Mai multe despre Facultatea de Arte din Coventry poți citi aici.

 

 1. Faculty of Engineering, Environment and Computing (EEC)

EEC este situată în oraşul Coventry, unde a avut loc începutul industriei britanice de motoare şi se bucură de o reputaţie la nivel global în ceea ce priveşte predarea şi cercetarea.

Facultatea este formata din 3 şcoli de specialitate şi 4 centre de studii:

Şcoli

 • School of Computing, Electronics & Mathematics
 • School of Energy, Construction & Environment
 • School of Mechanical, Aerospace & Automotive Engineering

Centre

 • Centre for Fluid and Complex Systems
 • Centre for the Built and Natural Environment
 • Centre for Manufacturing & Materials Engineering
 • Centre for Mobility & Transport

Pe lângă o ofertă amplă de cursuri de specialitate, facultatea oferă şi posibilitatea de internship studenţilor. Fiecare şcoală şi centru pregăteşte studenţii pentru cariere de durată şi de succes.

Facultatea deţine parteneriate cu diferite firme precum: Jaguar Land Rover, GE Aviation, Cummins şi Intel. Metoda de învăţare este una inovativă, bazată pe studiul practic şi permite accesul la programe si echipamente industriale şi moderne.

Mai multe despre această facultate puteți citi aici.

 1. Faculty of Health and Life Sciences

Peste 6000 de studenţi se înscriu anual la această facultate, care doreşte, de la an la an, să creeze o generaţie mai bună de conducători în domeniile medicale şi ştiinţifice.

Cursurile acestei facultăţi se află pe locul 7 conform Guardian University Guide 2019 şi 4 domenii de studiu sunt clasate pe locul 11 în Complete University Guide 2019 (Occupational Therapy, Food Sciences, Sport Science and Physiotherapy).

Facultatea cuprinde 3 şcoli

 • School of Life Sciences
 • School of Psychological, Social and Behavioural Sciences
 • School of Nursing, Midwifery and Health

Facultatea oferă accesul la alte universităţi aflate în parteneriat cu aceasta. În 2018, ţările în care se găsesc partenerii sunt China, Hong Kong, India, Malaezia, Sri Lanka şi Turcia.

De asemenea, pentru cei care nu pot ajunge la cursuri există posibilitatea de a studia online. Află aici mai multe informaţii.

 1. Coventry Business School

Facultatea de Business din Coventry are ca obiectiv oferirea unui studiu dinamic şi profesional tuturor studenţilor prin multitudinea de studii.

La această facultate se pot studia specializări în următoarele domenii:

 • Economics, Finance and Accounting
 • Marketing and Management
 • Strategy and Leadership

De patru decenii, Coventry a făcut o tradiţie din educaţia pe domeniul business şi pregăteşte studenţi la această facultate, care până la urmă se bucură de o carieră în domeniu de succes.

Mai multe detalii despre această facultatea aici.

 

 1. Coventry Law School

Legea este predată în Coventry de 50 de ani, la Facultatea de Drept, o facultate care se mândreşte cu o ofertă de cursuri inovative şi studenţi pregătiţi pentru joburile viitoare. Facultatea oferă sprijin oricui şi creează legături strânse bazate pe prietenie şi încredere cu studenţii.

De asemenea, la această facultate studenţii pot trăi experienţa reală dintr-o sală de judecată prin concursurile de dezbateri anuale ce au loc în Sala de Dezbateri.

Mai multe despre cursuri şi metode de învăţare la această facultate se găsesc aici.

B. Coventry University London

Coventry University London este campusul din capitală al Coventry University. Este deschis în 2010 și include un edificiu cu apartamente și studio-uri unde se poate găsi cazare la 5 minute de mers pe jos de clădirea în care se fac ore.

La Coventry University London se pot studia programe precum:

Bachelor of Arts

BA (Hons) Global Business Management
BA (Hons) International Finance and Accounting
BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management
BA (Hons) International Fashion Management and Marketing

 

Masters of Science – MSc

MSc Global Financial Trading
MSc International Fashion Marketing
MSc International Hospitality and Tourism Management
MSc Global Finance
MSc Professional Accounting

 

Bachelor of Arts

BA (Hons) Top Up Global Business
BA (Hons) Top Up Global Marketing
BA (Hons) Top Up Accounting and Finance for International Business
BA (Hons) Top Up International Hospitality and Tourism Management
BA (Hons) Top Up International Fashion Management and Marketing

 

Masters of Business Administration

MBA Global Business
MBA Global Financial Services
MBA International Fashion Management
MBA International Human Resource Management
MBA International Marketing

 

Studenții sunt predominant internaționali, iar campusul funcționează în clădirea University House, din inima orașului, la aproape 161 de km sud-est de Coventry.

 

 c. CUC, CUL și CUS

CU Coventry sau CUC, CU London sau CUL și CU Scarborough sau CUS fac parte din Coventry University Group și sunt 3 locații marcate pe harta de mai jos:

Predarea la CU Coventry, CU London și CU Scarborough se face într-o manieră diferită față de Coventry University și Coventry University London, așa cum se specifică și aici. Astfel, modulele dintr-un an academic sunt predate în blocuri bine delimitate din punct de vedere al conținutului.

 

În acest fel, informațiile pot fi parcurse în ritmul candidatului. Dacă în mod tradițional, într-un an academic am avea 5 module urmate în paralel, în structurile CU Coventry, CU London și CU Scarborough, modulele pot fi interschimbabile, dar nu simultane.

Module interschimbabile

Mai jos, este o ilustrare a acestui concept:

Orar flexibil

Cursurile CU Coventry, CU London și CU Scarborough sunt perfecte mai ales pentru cei care lucrează în timpul studiilor, pentru că orarul e flexibil și conceput în funcție de candidat.

Un exemplu de orar avem mai jos:

În cele ce urmează vă vom prezenta cele trei structurile CU Coventry, CU London și CU Scarborough pentru a avea o imagine mai clară despre ele.

 

CU COVENTRY – CUC

CU Coventry a fost înființată în campus în 2012 și se află în vecinătatea Coventry University, oferind cursuri profesionale de contabilitate, drept și marketing.

CU Coventry este independentă de universitate, având personal și facilități propri, deși programele sale sunt validate și acordate de universitate.

Cursurile oferite sunt flexibile, iar taxele de școlarizare ale instituției sunt adesea mai mici decât cele maxime de 9.250 de lire.

Caracterul multora dintre cursurile oferite presupune uneori ca orele să fie puse în momente potrivite pentru cei care vor să și lucreze serile și/sau weekend-urile.

Un filmuleț de prezentare vei găsi aici.

Programe de studii 

Accounting

Building

Business

Counselling

 Early Years

Engineering

Financial Services

Hospitality

Information Technology

Law

Management & Leadership

Marketing

Policing

Public Health

Science

Tourism

 

CU LONDON – CUL

CU London a fost înființată ca un nou campus în 2017, oferind o serie de cursuri full-time și part-time în Dagenham, East London.

Situat în fostul Centru Civic Dagenham, campusul se concentrează pe educația de înaltă calitate, accesibilă ca preț, orientată spre carieră, care este structurată flexibil pentru a se potrivi ritmului vieții studenților.

Impresionanta clădire istorică în care se fac ore este prezentată aici.

Programe de studii

Accounting

Business

Counselling

Education & Teaching

Engineering

Financial Studies

Health & Social Care

Information Technology

Legal Studies

Management & Leadership

Marketing

Policing

Public Health

Science

 

CU Scarborough – CUS

CU Scarborough s-a deschis în 2016, în Scarborough, North Yorkshire, ca parte a unui plan de dezvoltare complet nou, în valoare de 45 de milioane de lire.

Coventry University Group a contribuit cu 12 milioane de lire la proiect, restul fiind contribuția autorităților locale, deosebit de receptive la ideea de a avea o universitate într-un oraș ca al lor, cu o reputație turistică.

Cursurile predate sunt de drept, științe și inginerie. Campusul include și un Centru Sportiv și de Agrement deosebit, precum și un Colegiul Tehnic Universitar pentru tinerii între 14-18 ani.

Aici se găsesc expuse 6 motive pentru a alege acest campus.

Programe de studii 

Accounting

Business

Counselling

Computing and Technology

Early Childhood

Education

Engineering

Health & Social Care

Law & Policing

 

Surse de finanţare pentru studiile tale

Statul Britanic vine în ajutorul studenţilor internaţionali care optează pentru studiul la una din universităţile cuprinde pe teritoriul ţării.

Licență

Dacă optezi pentru studiile de licenţă, o soluţie prin care se pot achita aceste studii este Tuition Fee Loan, un împrumut care acoperă taxa de școlarizare în procent de 100%, având o valoare de aproximativ £ 9.250.

Cum poţi aplica? Află aici.

Avantajul împrumutului este faptul că acesta se achită doar după finalizarea studiilor, iar rambursarea va începe din momentul în care vei depăși pragul de £ 25.000 de lire ca venit anual.

Recomandă contractarea împrumutului la începutul studiilor, pentru a garanta acordarea acestuia indiferent de statutul Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Master

În ceea ce privește studiile de master se poate aplica pentru un împrumut asemănător Tuition Fee Loan. Studenţii Europeni admiși la un program de master în Marea Britanie pot primi până la 10.000 £ ajutor pentru finanţarea studiilor alese.

Mai multe despre avantajele şi modalitatea de obţinere aici.

Alte surse de finanţare care te pot ajuta în noua viaţă din Marea Britanie constau în bursele oferite de universităţi. Acestea sunt între £1.000 şi £2.000 şi se acordă studenţilor care îndeplinesc diferitele criterii impuse de facultăţi.

Sursele de finanţare sunt gândite astfel încât majoritatea să permită achitarea integrală a studiilor alese.

Mai multe poţi afla aici pentru a fi sigur că alegi universitatea cea mai potrivită pentru tine şi posibilităţile tale.

 

Coventry, un oraş ideal pentru studenţi

Coventry a fost plasat în anul 2017 de către QS Best Student Cities 2017 pe locul 37.

Este considerat ca fiind unul dintre cele mai fericite orașe universitare din Marea Britanie, iar în anul 2021 va deveni Orașul Culturii în UK.

Amplasarea universităţii în acest oraş este ideală pentru studenţi şi oferă o multitudine de oportunităţi. Accesul la majoritatea oraşelor se face foarte uşor, de exemplu, Londra este la doar 45 de minute, cu trenul.

Centrul orașului abundă în pub-uri tradiționale, restaurante și baruri perfecte pentru după amiezi petrecute cu prietenii.

Aplică acum, te putem consilia gratuit

Consilierii Edmundo sunt gata oricând să te ajute pentru a-ţi îndeplini visul de a studia în Marea Britanie. Considerăm că universitatea din Coventry, împreună cu toate filialele sale oferă studii şi oportunităţi pentru studenţii de toate tipurile cu diferite aspiraţii.

Dacă doreşti şi tu să te înscrii la Coventry University şi să îţi începi viaţa de student internaţional trebuie doar să ne contactezi sau să aplici foarte uşor completând acest formular.

Sperăm că v-a plăcut această călătorie în lumea Coventry!

Cu drag,

Raluca și Ioana