Peste 6000 de elevi sau studenți, care doresc să studieze în străinătate, solicită anual informații serviciului nostru gratuit de consiliere. Peste 2000 dintre aceștia aplică anual la studii în străinătate și peste 1000 devin tot anual, studenți internaționali. Aceasta este o medie a studenților Edmundo în cei 10 ani de experiență, de consiliere gratuită în privința studiului în străinătate.

În tot acest timp echipa noastră de consilieri s-a specializat și a crescut constant, rămânând mereu imparțială și pregătită să ofere suport oricărui elev, student sau părinte nelămurit în aspecte legate de studiul în străinătate.

În cadrul acestui articol, vei putea descoperi cu ce informații sau insights te poate ajuta un consilier de studii în străinătate și cât de mult pot cântări detaliile pe care ți le oferă în aplicația ta.

tineri studenti la universitati din strainatate studiaza in uk consiliati gratuit

Consiliere personalizată

Dacă te-ai gândit sau încă ești curios să afli mai multe despre studiul în străinătate, cu siguranță ai căutat informații pe internet despre cerințele pe care le au universitățile din străinătate sau condițiile impunse pentru a aplica la studii în afara țării. De multe ori, aceste informații nu erau complete și nu îți răspundeau la toate întrebările pe care le aveai. Well, have no fear anymore, echipa noastră este aici să te consilieze gratuit dacă dorești să devii student internațional.

Consilierea de care poți dispune este una personalizată deoarece fiecărei persoane interesate de a aplica la studii în străinătate, la universitățile noastre partenere, i se desemnează un consilier, cu care poate discuta prin e-mail, telefonic sau față în față, la sediile Edmundo din București, Iași și Timișoara.

Alături de consilier vei putea găsi programele și universitățile care se potrivesc cel mai bine cu obiectivele tale academice și profesionale. Consilierii noștri sunt echipați cu cunoștințe cuprinzătoare despre sistemele educaționale și sunt pregătiți să îți răspundă la toate întrebările.

Suport în completarea dosarului

Aplicarea la majoritatea universităților din străinătate necesită completarea unui dosar, care diferă de la un profil de program universitar la altul. Despre aceste diferențe te poate lămuri o persoană care a mai interacționat cu fiecare dintre acele tipuri de programe. Îți putem garanta că echipa noastră este formată din consilieri care te pot sfătui care program universitar este mai bine cotat, ce condiții de locuit sunt în campus/oraș sau cum poți beneficia de împrumuturi guvernamentale sau burse.

Toate acestea pentru că ei i-au parte constant la întâlniri speciale destinate consilierilor, în campusurile și sălile de clasă ale universităților noastre partenere, așadar ei au trăit live experința pe care o vei putea trăi și tu dacă vei deveni student internațional.

Pe lângă sfaturile foarte utile în scrierea unui eseu motivațional sau completarea CV-ului, consilierul va avea grijă să respecți îndeaproape toate criterile de eligibilitate și deadline-urile de aplicare pentru a-ți maximiza șansele de a fi acceptat la universitățile la care ai aplicat.

”Prima impresie a fost just WOW. Niciodată nu mi-am putut imagina că o sa pot ajunge să am parte de așa facilități și oportunăți.
Aș vrea să-ți mulțumesc mult de tot Bianca, pentru toate lucrurile cu care m-ai ajutat, and I`m sure that without your help, I couldn’t have made it here! 
 
Salutari din Liverpool!”

Cristian Tătar
Facultatea de Inginerie Aerospațială
tineri consiliati gratuit de consilieri pentru studii in strainatate

Informații despre oportunități de finanțare

O întrebare care stă pe buzele multora este legată de resursele financiare de care trebuie să dispui pentru a studia în străinătate, de la curiozități legate de taxele de studii, până la cât se poate câștiga pe oră, în eventualitatea găsirii unui job part time.

Și cu aceste informații te poate ajuta un consilier, care îți poate oferi detalii specifice țării în care dorești să studiezi. În plus, am încercat să descriem aceste lucruri în articolul complex ”Tot ce trebuie să știi dacă vrei să studiezi în străinătate”, pe care te invităm să îl parcurgi. Vei citi informații concrete despre ce fel de sprijin financiar studențesc (burse, subvenții, împrumuturi guvernamentale) este disponibil pentru a te ajuta să plătești taxele de școlarizare și/sau cheltuielile zilnice și cum poți aplica pentru a beneficia de ele.

Vestea bună și de reținut este faptul că studiile în Danemarca și Suedia sunt gratuite, iar pentru cheltuielile zilnice poți accesa burse, împrumut guvernamental sau job part time. În UK, Olanda, Belgia și alte țări studiile se plătesc, însă există împrumuturi guvernamentale, burse și posibilități de job-uri part time. So, no worries, consilierii noștri pot discuta inclusiv cu părinții tăi despre aspectele financiare și cu siguranță vă veți descurca dacă sunteți pregătiți cu aceste informații din timp.

consiliere gratuita pentru tinerii studenti internationali la universitati din strainatate

Tips & tricks despre viața de student internațional

Cu o experiență atât de vastă, consilierii Edmundo vor putea răspunde la aproape orice întrebare despre aplicația ta la studii în străinătate, dar mai ales îți pot oferi tips and tricks despre viața care te așteaptă când vei ajunge să cauți cazare, de exemplu. Mai mult, există o serie de acte pe care ți le putem recomanda să le ai la tine când deja ajungi în țara care te va ”adopta” pentru cel puțin câtiva ani de studiu. Dacă este cazul, vei putea primi detalii despre cum să te pregătești încă din țară pentru găsirea unui job part time.

Dacă părinții tăi te susțin în a studia în străinătate ești norocos/ă, iar dacă nu sunt convinși că te vor putea susține moral și/sau financiar, pot discuta oricând cu consilierul tău pentru a le explica cum să se pregătească. În plus, le poți oferi acest articol complex dedicat părinților.

”Profesorii sunt înțelegători, iar colegii provin din toate colțurile lumii. Este foarte interesant să vorbesc cu oameni din atâtea locuri și mă înțeleg cu toți.
Mulțumesc pentru tot ajutorul! Am să vă vizitez în vacanțe când vin în țară.”

Florin Ivan
Coventry University

Acces la o comunitate activă de studenți

Super veste! Dacă vei avea un consilier Edmundo și vei aplica cu ajutorul echipei noastre cu siguranță vei avea acces la comunitatea EDMUNDO, o comunitate a tinerilor care deja studiază în străinătate, ceea ce îți va permite să afli informații detaliate despre propria lor experiență internațională și academică și chiar să te împrietenești cu viitorii tăi colegi de facultate.

tineri studenti la universitate din strainatate in uk sau olanda

Serviciu gratuit și imparțial

Întregul proces de consiliere este complet gratuit pentru oricine aplică la una sau mai multe din cele peste 130 de universități internaționale pe care EDMUNDO le reprezintă oficial în România. Așadar, așteptăm mesajul tău aici dacă dorești să aplici la studii în străinătate, iar după ce ne vei oferi datele de contact, te vom pune în legătură cu un consilier din echipa noastră, căruia îi vei putea pune orice întrebare despre studiul la o universitate parteneră.

Let the counselling begin 🙂

Categorii: Blog

0 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.