Dacă te-ai hotărât să continui studiile la o universitate de top din străinătate, care oferă programe deosebite atunci mai trebuie să alegi doar destinația.

Este important să pleci în această călătorie, care te va duce spre viitoarea ta carieră, cu siguranță și cu mintea deschisă!

Înainte de a lua o decizie trebuie să-ți pui câteva întrebări pentru a determina locul potrivit pentru tine. Trebuie să afli în ce țară îți dorești să trăiești și să studiezi în următorii ani și care sunt oportunitățile de care poți beneficia pentru a avea succes.

Anual peste 6.000 de elevi și studenți se interesează de cursuri peste hotare. Mai mult de 2.000 solicită consiliere din partea Edmundo pentru a-și urma studiile la peste 140 de universități partenere din străinătate. Dintre aceștia mai mult de 1.000 de tineri se înscriu la cursuri și devin studenți internaționali. Noi putem să te ajutăm în alegerea domeniului de studiu potrivit pentru tine, în alcătuirea dosarului de aplicare și putem  să-ți prezentăm oportunitățile de finanțare. Tu ești cel care trebuie să aleagă!

Fiecare țară are farmecul și particularitățile ei

Pentru a porni la drum trebuie să te gândești care sunt așteptările tale de la această experiență. Locurile pe care vrei să le vezi, oamenii pe care dorești să-i întâlnești și cultura pe care dorești să o cunoști mai bine.

Marea Britanie este o țară multiculturală, cu oameni politicoși și zâmbitori și cu un ritm al vieții alert. Dacă îți place să trăiești într-un mediu eterogen, unde vei avea acces la experiențe deosebite, atunci poți alege să studiezi în UK, unde echipa noastră deține parteneriate cu 80 de universități, la care te putem consilia gratuit să aplici la studii. Astfel, poți alege oferta de studii universitate sau post universitare care ți se potrivește cel mai bine.

Dacă iubești natura, plimbările lungi și îți dorești o viață bine organizată atunci poți alege programele de studii ale țărilor nordice: Suedia și Danamerca, care sunt recunoscute și pentru inovațiile pe care le propun în multe domenii. În calitate de student Edmundo vei avea și aici parte de aventură și experiențe inedite.

Olanda, este de asemenea, o opțiune, este o țară cu un sistem de învățământ performant, unde universitățile sunt de două tipuri. Poți urma studii într-o universitate de cercetare sau în una de științe aplicate. Multe dintre aceste instituții de învățământ superior oferă și stagii de pregătire la companii din domeniu astfel încât la finalizarea studiilor vei avea și experiență profesională.

Consilierii Edmundo te pot ajuta cu informații utile

Aspectul financiar este de asemenea, important dacă dorești să studiezi în străinătate. Trebuie să știi pe ce sumă te poți baza, mai ales în primele luni, care este costul studiilor, al chiriilor și al vieții de zi cu zi. Aceste detalii le poți afla AICI. Consilierii Edmundo au experiență bogată și pot avea cu tine și cu părinții tăi discuții directe, în care îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie.

Este bine să știi încă de la început câteva detalii: în Danemarca și Suedia sistemul de învățământ superior este GRATUIT. În Marea Britanie și Olanda studiile de licență se plătesc, dar în aceste țări poți apela la programe de finanțare a studiilor.

Studiază oferta educațională pe care ți-o oferim

După ce ai stabilit în ce țară vrei să studiezi și ai aflat cât mai multe detalii despre finanțare este timpul să te gândești la programele de studii. Poate ești deja hotărât, știi sigur ce vrei să faci mai departe, ai o pasiune pe care vrei să o continui sau rezultate bune la o materie pe care îți dorești să o aprofundezi. E foarte bine dacă alegi ce-ți place!

Dacă ești însă nehotărât, sunt mai multe domenii care te atrag, atunci poți studia ofertele universităților partenere Edmundo și poți alege domeniul după ce afli cât mai multe date, materiile de studiu, perspectivele pe care le ai după ce vei termina cursurile. Consilierii Edmundo pot să-ți ofere toate informațiile relevante și te pot ajuta să te decizi.

Ce avantaje ai pe piața muncii după terminarea studiilor

Universitățile din străinătate își aleg domeniile de studiu în funcție de o analiză atentă a pieței muncii asfel încât la finalul studiilor găsirea unui job în domeniul pe care l-ai ales este destul de simplă. Spre exemplu sunt universități din Marea Britanie care au un procent mai mare de 95% al absolvenților care se angajează în primul an de la terminarea cursurilor. Este în avantajul tău și diploma de studii internațională, care îți permite să cauți slujba perfectă în orice colț al lumii ți-ai dori să lucrezi.

O altă facilitate pe care ți-o oferă instituțiile de învățământ superior din străinătate sunt internship-urile , pe care le poți face în timpul anilor de studiu în cadrul companiilor partenere. În perioada acestor programe vei câștiga experiență profesională și vei învăța practic ce însemană munca ta. La finalul studiilor vei avea abilitățile necesare pentru a te adapta ușor la mediul de lucru. Această experiență îți va folosi pentru realizarea unui CV avantajos și mai ales pentru a te orienta în viitoarea ta carieră.

După ce ai parcurs toate etapele și ai decis ferm ce țară va fi casa ta pe parcursul anilor de studiu atunci este momentul să iei legătura cu un consilier Edmundo, care te va ajuta să pornești spre destinația ta de studii!

Baftă!