Germania este a 4-a cea mai populară destinaţie de studii de pe glob. Anual, peste 350.000 tineri aleg să studieze aici.

Această ţară este un pion important în economia europeană, iar universităţile germane sunt recunoscute pentru calitatea cursurilor oferite studenţilor internaţionali.

Cursurile de licenţă şi master oferite aici se regăsesc constant în topul preferințelor tinerilor. Ca student în Germania vei avea avantaje unice. Vei studia la cele mai înalte standarde datorită multiplelor acreditări germane și internaționale, iar cursurile vor fi aplicate, predate de specialiști în domeniul tău de studii.

Mai jos îţi vom prezenta toate detaliile pe care ar trebui să le cunoşti înainte de a aplica la o universitate din Germania.

1. De ce să aplici la studii în Germania?

1.1. Excelenţă în predare
1.2. Cursuri diverse
1.3. Studii practice
1.4. Posibilităţi de dezvoltare personală şi profesională
1.5. Siguranţă
1.6. Costuri accesibile
1.7. Posibilităţi de finanţare
1.8. Modalităţi multiple de petrecere a timpului liber

2. Universităţile partenere EDMUNDO în Germania

A. The International Graduate Center [ICG]
B. Karlshochschule International University

3. EDMUNDO te consiliază gratuit pentru a aplica la studii în Germania

1. De ce să aplici la studii în Germania?

1.1. Excelenţă în predare

Universitățile germane oferă predare excelentă, clasându-se printre cele mai bune din lume. La absolvirea studiilor în Germania, vei obţine o diplomă de renume internaţional, care îţi poate oferi numeroase oportunităţi pe piaţa mondială a muncii.

1.2. Cursuri diverse

Gama de cursuri oferite de către universitățile germane îţi oferă posibilitatea de a alege orice domeniu de studiu care te interesează. Acestea îţi oferă şansa de a deveni un specialist în domeniul urmat la universitate, cu ajutorul cursurilor axate pe cercetare şi formare profesională.

1.3. Studii practice

Cursurile în Germania îmbină perfect teoria cu practica. Astfel, universitățile germane oferă programe academice deosebite, iar universitățile de științe aplicate sunt orientate spre practică.

De asemenea, universităţile din Germania deţin numeroase parteneriate cu firme importante din această ţară. Astfel, studenţilor le este oferită şansa de a realiza perioada de practică în cadrul acestor firme sau chiar să devină viitori angajaţi.

1.4. Posibilităţi de dezvoltare personală şi profesională

Universităţile germane, prin oferta lor academică, te pot ajuta să îţi dezvolţi liber abilităţile intelectuale şi cele personale. Astfel, ai şansa să îţi atingi potenţialul maxim şi să realizezi lucruri şi proiecte grozave, atât în timpul studiilor, cât şi după terminarea acestora.

De asemenea, diversitatea culturală întâlnită în Germania te ajută să cunoşti oameni, culturi şi obiceiuri noi, care vor contribui la formarea ta personală.

1.5. Siguranţă

Germania este una dintre cele mai sigure ţări din Europa. Aceasta este stabilă atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere politic. Aici te poți bucura în siguranţă de experienţa ta de student internaţional, indiferent de oraşul în care locuieşti.

1.6. Costuri accesibile

Costurile de trai din Germania depind în mare parte de oraşul în care vei locui. De asemenea, în cazul chiriei, ai posibilitatea de a împărţi o locuinţă cu un coleg sau prieten şi să reduci, astfel, costurile la jumătate.

Pe lună, conform unui studiu realizat de DAAD, în Germania vei cheltui:

 • ≈ €168 pentru mâncare;
 • ≈ €94 pentru transport;
 • ≈ €31 pentru abonamente la telefon/internet/televizor;
 • ≈ €20 pentru materiale de studiu.

În cazul în care nu ai o asigurare de sănătate în România, la costuri ţi se vor mai adăuga ≈ €80 pentru asigurarea de sănătate cerută la momentul înscrierii pentru studii în Germania.

Consilierii EDMUNDO îţi pot oferi mai multe detalii despre taxele de studiu din Germania şi cheltuielile zilnice. Contactează-ne AICI gratuit!

1.7. Posibilităţi de finanţare

Această ţară îţi oferă posibilitatea de a aplica şi pentru diverse burse de studii internaţionale care te vor ajuta cu finanţarea studiilor. De asemenea, poţi opta pentru un job part-time în timpul studiilor, pentru a putea reduce din cheltuielile tale zilnice.

1.8. Modalităţi multiple de petrecere a timpului liber

În timpul liber poţi vizita atracţiile turistice din această ţară sau învăța limba germană – o limbă care îţi poate deschide multiple oportunităţi pe piaţa globală a muncii.

De asemenea, fiind parte a Uniunii Europene, ai posibilitatea să petreci vacanţele vizitând vecinii Germaniei: Franţa, Elveţia, Belgia, Olanda, Cehia, Polonia şi Danemarca.

Oraşele germane precum Berlin, Hamburg sau Frankfurt sunt superbe şi pline de istorie, aşa că acestea ar trebui să fie un „must visit” pe lista ta. Dacă te atrag, te poţi muta într-unul dintre aceste oraşe pentru a experimenta viaţa din Germania la maximum.

Ai oportunitatea de a participa la concerte importante, de a viziona piese de teatru în premieră sau de a vizita monumente populare în întreaga lume.

studii in germania

2. Universităţile partenere EDMUNDO în Germania

Universitățile germane sunt considerate a fi peste standardele de bază globale de învățământ superior, iar unele dintre ele au fost clasate constant printre cele mai bune universități din lume. Acestea se bazează pe o tradiţie bogată în învăţământul superior şi se bucură de această reputație la nivel mondial datorită excelenței lor recunoscute în predare și cercetare.

Taxele de studii la universităţile private diferă de la caz, la caz. Acestea sunt mai ridicate decât cele din alte ţări europene, datorită nivelului înalt de educaţie oferit.

Studenții internaţionali apreciază universităţile germane pentru:

 • calitatea educației;
 • experiențele practice din timpul studiilor;
 • oportunitățile de îmbunătățire academică în timpul și după absolvirea studiilor;
 • pentru mediul sigur și prietenos din această ţară.

EDMUNDO deţine parteneriate cu 2 universităţi germane la care poţi aplica GRATUIT cu ajutorul consilierilor noştri:

2.1 The International Graduate Center [ICG] din cadrul Hochschule Bremen University
2.2 Karlshochschule International University

Ambele reprezintă destinaţii de studii atractive pentru tinerii români, datorită calităţii predării, programelor în limba engleză şi a taxelor de studiu accesibile.

2.1 The International Graduate Center [ICG] – centru de studii

IGC a fost fondat de Universitatea de Științe Aplicate din Bremen ca școală de management şi leadership. Această şcoală oferă mai multe cursuri de master în domeniul afacerilor și al managementului internațional și european.

Astfel, cei care aplică aici, pot studia următoarele domenii de master:

 • Aeronautical Management;
 • Business Administration;
 • Business Management;
 • Cultural Management;
 • European / Asian Management;
 • European Studies;
 • Global Management;
 • International Master of Business Administration;
 • International Tourism Management.

The International Graduate Center deţine printre cele mai multe programe de master și MBA în domeniul management şi leadership din Germania. Şcoala garantează o educație postuniversitară care să satisfacă atât cerințele academice, cât și cele de pe piaţa de muncă, în aceeași măsură.

2.2 Karlshochschule International University

Universitatea oferă atât programe de licență, cât și de master, acreditate la cele mai înalte standarde impuse de FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation).

Instituția este orientată internațional, în sensul pregătirii academice și profesionale pe care o oferă studenților săi. Datorită celor 90 de parteneriate încheiate de către universitate cu alte instituții de prestigiu la nivel mondial, studenţii au şansa de a studia un semestru sau chiar un an în cadrul altei universităţi din Europa.

La Karlshochschule International University, tinerii pot urma programe de licenţă şi master în limba engleză sau în limba germană şi engleză, în domenii ca:

 • Marketing;
 • Arts & Entertainment;
 • International Relations;
 • Media Communication;
 • Politics;
 • Philosophy;
 • Economics.

Cel mai atractiv aspect rămâne legătura instituției cu mediul de afaceri. Companiile germane primesc stagiari în cadrul unui program de internship, oferindu-le adesea joburi după finalizarea stagiilor de practică.

De asemenea, companiile investesc și sponsorizează diferite proiecte inițiate de studenți pentru dezvoltarea universității și oferă mentorat direct celor care vor să obțină experiență practică.

studii de business in germania

3. EDMUNDO te consiliază gratuit pentru a aplica la studii în Germania

Dacă doreşti să aplici la una dintre universităţile menţionate mai sus, consilierii EDMUNDO îţi pot oferi ajutor gratuit în întocmirea dosarului de aplicare.

De regulă, dosarul de admitere la universităţile internaţionale trebuie să conţină:

 • foaia matricolă din cei 4 ani de liceu;
 • ultima diplomă de studii (bacalaureat sau licență în cazul admiterii la masterat);
 • 1 sau 2 scrisori de recomandare de la profesori;
 • rezultatele unui test de limbă străină [cerut de universitate];
 • un eseu motivațional.

Admiterea la universităţile partenere EDMUNDO din Germania se realizează pe baza notei de la Bacalaureat şi pe baza aplicaţiei trimise foarte uşor online către universitatea vizată.

EDMUNDO este alături de tine dacă visezi să studiezi în străinătate! Contactează-ne gratuit AICI, iar consilierii noştri vor lua legătura cu tine!

De asemenea, ne găseşti și pe Facebook sau pe Instagram.

%d blogeri au apreciat: